06 Eylül 2018 14:33

Eren Erdem’den ‘Tezcan’ı ihbar etti’ haberlerine yalanlama

Silivri Cezaeevinde tutuklu CHP eski milletvekili Eren Erdem, yandaş basında yer alan 'Tezcan'ı ihbar etti' haberlerini yalanladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP’nin tutuklu PM üyesi, eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem, iktidar yanlısı medyada yer alan “Eren Erdem Tezcan’ı ihbar etti” haberlerini yalanladı. Erdem, yazdığı mektupta, haberlerin gerçek dışı olduğunu ifade ederek, “Bu güruh beni kendileriyle karıştırmıştır” dedi.

Erdem, “Bana konuyla ilgili bilgi vermeden, savcılığa çağrıldığım ve ifademin alınacağı, eğer gitmezsen zorla götürüleceğim söylendi. Ben gitmeyi reddettim. Konuyla ilgili bilgi istedim ve çağrı tarihini 5 gün sonraya öteledim. O arada avukatımla görüştüm ve adliyede buluşup istişare etme kararı aldık. Konuyu halen bilmiyorduk. Kelepçelenerek götürüldüm. 2 savcı, avukatımı almadan beni sorguladı. Mit tırları tutanaklarını nereden aldığım soruldu. Keza dosyalarda (Mit tırları), belgeleri casusluk maksadıyla Fetö’den aldığım iddia ediliyordu. Gizli tanıklar ve aleni tanıklar dahi hazırdı. Sosyal medyada bu belgeleri Fetö’den aldığımı yazan troller tanık addedilmişti. Dosya hazır, müebbet cepteydi. Casusluk ve örgüt üyeliği isnat edilecekti” dedi.

‘AÇIK, GİZLİ, SAKLI OLMAYAN BU AÇIKLAMA SUÇ DEĞİLDİR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, 5 yıl önce TBMM’de düzenlediği basın toplantısında belgeleri paylaştığını aktaran Erdem, “Bu toplantı her yerde haber olmuştu. Keza TBMM kürsüsünde yapılan bu aleni, açık, gizli, saklı olmayan bu açıklama suç değildi. Kaldı ki ben de Sarin Gazı dosyasını aynı şekilde TBMM’de paylaştım ve TBMM’de paylaştığım için yargılanmıyorum. Çünkü gizli saklı değil, alenen TBMM’de yapılan paylaşımlar, denetim faaliyetidir. Suç değildir. Ve zaten evrakları, sn. Tezcan’ın TBMM’deki basın toplantısı sonrası edindiğimi basınla paylaşmıştım” ifadelerini kullandı.

‘YARATMAK İSTEDİKLERİ ALGININ ALTINDA EZİLECEKLER’

Erdem mektubunda son olarak şunları söyledi: “Peki havuz ve savcılar ne yaptı? Sanki ben, Tezcan aleyhinde savcılığa gönüllü gittim gibi yalan algı oluşturdular. Oysa ben, içeriğini bilmediğim bir ifadeye götürüldüm. Ve kendimle ilgili ifade verdim. Yani belgeleri ‘FETÖ’den olmadığımı ortaya koydum. Sanki Tezcan, gizli-saklı biçimde beni çağırıp, gizlice bu belgeyi bana vermiş algısı, “basın açıklaması” vurgusu yapmama rağmen yaratıldı. O açıklama tüm gazetelerde manşet olmuştu. Aleni, açık seçik bir şeydi ve Sayın Tezcan’da beni doğrulamıştı. Bu ahlaksızlar, yaratmak istedikleri algının altında ezileceklerdir. Hayatım boyunca kimseyi ihbar etmedim. Bu ancak AKP’lilere yakışır. Mecliste odama gelip, birbiri aleyhine belge-bilgi vererek birbirinin ayağını kaydırma adına ihbarcılık yapan AKP’li vekillerdi. Bu onlara yaraşır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Oya Berberoğlu Ombudsmana gitti

SONRAKİ HABER

2017'nin en büyük 124. şirketi olan TEMSA'da işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...