06 Eylül 2018 13:18

Zabıtalar Haftasında özlük haklarını istediler

Zabıta Haftası kapsamında basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen üyeleri, zabıtaların çalışma koşullarına ve sorunlarına dikkat çekti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tüm Bel-Sen Ankara 1 ve 2 No’lu Şube üyeleri, eylülün ilk haftasında kutlanan Zabıta Haftası’nda zabıta emekçilerinin sorunlarına ve çalışma koşullarına dikkat çekti. Ankara’da Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında yapılan konuşmalarda hükümetin yerel yönetimler üzerindeki vesayetine son verilmesi, Zabıtaların çalışma koşullarının düzeltilmesi ve özlük haklarının verilmesi istendi.

RESMİ GÜNLER DAHİL 24 SAAT HİZMET

Zabıtaların resmi tatil günleri de dahil 24 saat kesintisiz hizmet sunduğunu söyleyen Kahraman, “Zabıta emekçisi saldırıya uğradığında, yaralandığında bireysel adli bir olaymış gibi değerlendirilmektedir. Kendilerine emri veren kurumlar dahi zabıta emekçisine sahip çıkmamaktadır” dedi. Hükümetten zabıta emekçilerine 3600 ek gösterge ve yıpranma payının verilmesini talep eden Kahraman, “Görevde yükselme sınavlarının liyakat usulüne uygun yapılmasını, zabıta emekçilerinin ‘fiili hizmet zammından’ yaralandırılmasını, kadro ve derece gibi özlük hakları ile ilgili mevzuatlarda gerekli düzenlemelerin yapılmasını, iş yükü ve nüfus artışı dikkate alınarak personel sayısının arttırılmasını, fazla mesai ücretlerinin belirlenmesinde eskiden olduğu gibi belediye meclisinin yetkili kılınmasını, meslek tanımı, görev ve sorumlulukların çağa uygun olarak mevzuatlarda yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz”diye konuştu.

BU HAFTA MÜCADELE VE ÖRGÜTLENMENİN ARACI OLSUN

“Zabıta haftasının kutlanması isteniyorsa önce çalışma koşulları düzeltilsin” diyen Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, şeklen bugünü kutlamanın, salonlarda toplantılarla şölene dönüştürülmesinin  bir anlamı olmadığını belirtti. Sorunların zaman içerisinde artarak devam ettiğini belirten KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar ise “Hem belediyenin siyasi bir erk olmasından kaynaklı sıkıntılar hem zabıta emekçilerinin sağlık hakkının belki ilk basamağı olan denetleme hakkının zaman içerisinde kişilerin ve rantçıların çıkarları uğruna arada bırakan süreçler olarak yaşandı. Bu sıkıntıları bilince çıkardığımız, mücadele etmenin ve örgütlenmenin aracı olarak kutlayacağımız bir hafta olmasını diliyorum”dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirören Grubu'nda işten çıkarmalar gündemde

SONRAKİ HABER

İstanbul’da helikopter denize düştü: 1 kişi öldü, pilot yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...