12 Eylül 2012 07:49

Şiirin başkentinde, Hollanda şiiri

ULUSLARARASI İstanbul Şiir Festivali önceki gün Pera Müzesi’nde yapılan açılış etkinliğiyle başladı. Hollanda-Türkiye arasındaki ilişkilerin 400. yılı sebebiyle festivalin teması Hollanda şiiri olacak.K. Michel, Ester Naomi Perquin ve Menno Wigman ve Rob Schouten gibi Hollanda edebiyatının önemli isimleri festival etkinliklerinde yer ala

Şiirin başkentinde, Hollanda şiiri
Paylaş

ULUSLARARASI İstanbul Şiir Festivali önceki gün Pera Müzesi’nde yapılan açılış etkinliğiyle başladı. Hollanda-Türkiye arasındaki ilişkilerin 400. yılı sebebiyle festivalin teması Hollanda şiiri olacak.
K. Michel, Ester Naomi Perquin ve Menno Wigman ve Rob Schouten gibi Hollanda edebiyatının önemli isimleri festival etkinliklerinde yer alacak. Türkiye’den ise, Türk şiirinin tüm kuşakların önemli isimleri yer alıyor. Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş, Turgay Fişekçi ve genç kuşağın şairleri Cenk Gündoğdu, Süreyya Aylin Antmen, Furkan Çalışkan Türkiyeli şairlerin bazıları. Ayrıca bu sene festivale Ahmet Hamdi Tanpınar Müzesi (Alay Köşkü), At Pazarı ve İKSV Salon gibi kültür-sanat mekanları da dahil oldu.

‘BİZİ ŞİİRLE BEZEYİN’

Yekta Kopan’ın sunuculuğunu üstlendiği, Pera Müzesinde yapılan Uluslararası İstanbul Şiir Festivali’nin açılışında Hollanda ve Türkiye şiirinin önemli temsilcileri bir araya geldi. Festivalin Onursal Başkanı Doğan Hızlan yaptığı açılış konuşmasında “Şiirin başkentinde bizleri şiirle bezeyin” dedi. Açılış etkinliği festivale katılan şairlerin aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bu seneki festival kapsamında şiir dinletilerinden sohbetlerine kadar birçok etkinlik düzenlenecek. Hollanda şiiri üzerine “Tema Ülke Konferansı” yarın 18.00’de İKSV Salon’da gerçekleşecek. Etkinlik sırasında katılımcılara ücretsiz olarak Hollanda Şiiri Antolojisi sunulacak. İstanbul Şiir Festivali her sene geleneksel olarak şiir hatları vapurunda yapılan boğaz gezisiyle sona erecek.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TEB Başkanı Üstün Akmen: AKM’yi yok etmek istiyorlar

SONRAKİ HABER

Karakolda akıma kapılan elektrikçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...