06 Eylül 2018 11:24

Atina yangını mülteci işçileri de mağdur etti

Yunanistan'da, Atina yangınında mağdur olan mülteci işçiler eylem yaptı, yangından sonra susuz ve elektriksiz kaldıkları belirtildi.

Fotoğraf: PAME

Paylaş

Yunanistan’da geçtiğimiz haziran ayında Atina’nın doğusunda çıkan büyük yangında mağdur olan mülteci işçiler eylem yaptı. Çarşamba günkü eyleme Mücadeleci İşçi Birliği (PAME) de destek verdi. Mülteci işçilerin yangında barındıkları yerleri, belgelerini ve birçok eşyalarını yitirdikleri belirtildi. 

ÇADIRLARDA, ELEKTRİKSİZ VE SUSUZ YAŞIYORLAR

PAME’den yapılan açıklamaya göre, başkent Atina’daki Çalışma ve Göç Bakanlıkları önünde gerçekleştirilen protesto gösterisinde, mülteci işçilerin barınma sorununun çözülmesi talep edildi. Mülteci işçilerin, küçük çadırlarda yaşamak zorunda kaldıkları, yangından sonra da susuz ve elektriksiz kaldıkları belirtildi. 

BELGESİZ KALAN İŞÇİLER GÖZALTINA ALINIYOR

İşçilerin en büyük sorunlarının ise yanan pasaport ya da oturma izni gibi belgeleri olduğuna ve bu sorunun çözülmesini talep ettiklerine dikkat çekildi. Bu nedenle en az 6 mülteci işçinin gözaltına alındığı bilgisi verildi. 

Bakanlıklar önünde açıklama yaptıktan sonra işçiler isim ve taleplerini bakanlıklara ileterek belgelerinin hızla yeniden çıkarılmasını ve gözaltındaki işçilerin serbest bırakılmasını istediler. 

BAKANLIKLARA BİR HAFTA SÜRE VERDİLER

Bakanlıkların belgelerin yenileneceği sözü verdiği ancak barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması konusunu yanıtlamadıkları bildirildi. 

PAME’den yapılan açıklamada bakanlıklara taleplerin yerine getirilmesi için bir hafta süre verdikleri, talepler yerine getirilmezse mücadeleyi büyütecekleri belirtildi. (DIŞ HABERLER)

 {{357620}}

ÖNCEKİ HABER

5 barış akademisyeni 2 ayrı mahkemede yargılandı

SONRAKİ HABER

Aladağ davasında son tutuklular da tahliye edildi, aileler tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...