06 Eylül 2018 11:00

5 barış akademisyeni 2 ayrı mahkemede yargılandı

'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisini imzaladıkları için 'örgüt propagandası' ile suçlanan 5 akademisyen 2 ayrı mahkemede yargılandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için "Terör örgütü propagandası" ile suçlanan akademisyenlere yönelik davalar Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde iki ayrı mahkemede devam etti.

37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (ACM) Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nden Seramik Okutmanı Sakine Çil ile Yrd. Doç. Dr. Meltem Gürle’nin; 25. ACM’de ise 29 Mayıs Üniversitesi’nden Hilal Alkan Zeybek, Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. L.N. ve Prof. Dr. Ayşegül Altınay’ın ilk duruşmaları görüldü.

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre okutman Sakine Çil hakkında mahkeme heyeti, derhal beraat ve kendi mahkemesindeki dosyaların birleştirilmesi talebini reddetti. 13. ACM'deki dosyadan iddianamenin, duruşma tutanaklarının ve TCK 301 yönünden yargılama yapılması için Adalet Bakanlığı ile yapılan yazışmaların istenmesine, 13. ACM'deki dosyayla birleştirme talebinin incelemeden sonra değerlendirilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 12 Şubat saat 10.00'da görülecek.

Yrd. Doç. Dr. Meltem Gürle’nin duruşmasında da mahkeme heyeti, ilk duruşmadaki karar ve gerekçelerle "sanığı hazır etmek üzere müdafine ek süre vererek" bir sonraki duruşmanın 12 Şubat saat 10.15'te görülmesine karar verdi.

29 Mayıs Üniversitesi'nden Hilal Alkan Zeybek yurtdışında olduğu, avukatı Benan Molu da mazeret bildirerek katılamadığı için duruşma görülemedi.

Prof. Dr. L.N. duruşma salonunda hazır bulundu. Savunmasını sözlü olarak sundu ve derhal beraat talep etti. Mahkeme heyeti, 13. ACM'deki dosyaya ait belgelerin istenmesi, dosyaların birleştirilmesi ve derhal beraat taleplerinin reddine hükmetti. Duruşma 27 Aralık’a ertelendi.

Prof. Dr. Ayşegül Altınay da iddianamenin kendisine tebliğ edilmediği için savunmasını hazırlayamadığını söyleyerek ek süre talep etti. Avukatı Fikret İlkiz de süre talebinde bulundu. Bir sonraki 11 Aralık 09.30'da görülecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fındık üreticileri talepleri için Ordu'dan Ankara'ya yürüyecek

SONRAKİ HABER

Atina yangını mülteci işçileri de mağdur etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...