12 Eylül 2012 07:48

TEB Başkanı Üstün Akmen: AKM’yi yok etmek istiyorlar

ZEMİN katta elektrik tesisatındaki kısa devreden kaynaklandığının açıklandığı, İstanbul Atatürk Kültür Merkezindeki (AKM) yangınla ilgili olarak bir açıklama yapan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen, yetkililerin sözlerine inanmadığını belirtti.“İstanbul AKM yıkılmaktan kurtuldu”, “Sabanc

TEB Başkanı Üstün Akmen: AKM’yi yok etmek istiyorlar
Paylaş

ZEMİN katta elektrik tesisatındaki kısa devreden kaynaklandığının açıklandığı, İstanbul Atatürk Kültür Merkezindeki (AKM) yangınla ilgili olarak bir açıklama yapan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen, yetkililerin sözlerine inanmadığını belirtti.

“İstanbul AKM yıkılmaktan kurtuldu”, “Sabancı’nın inayetiyle restore ediliyor” diye sevinenlerin dahi artık gerçeği gördüğünü dile getiren Akmen, “Kültür Bakanlığı ile Sabancı arasındaki sözleşme metnini devlet sırrı gibi saklıyorlar. AKM’nin restorasyonuna dair hiçbir şey bilmiyoruz. İçeride neler oluyor, neler sökülüyor, ne yapılıyor bilen yok! Unutulmasın ki Haydarpaşa Garı’nın çatısı da geçen yıl tadilat çalışması sırasında yanmıştı. Önlem alınmadan restorasyona başlanılır mı yahu! Çalışmaların başında devletin yetkilileri, örneğin AKM’nin Müdürü bulunmaz mı” diye konuştu. Terzihaneleri, boyahanesi, marangozhanesi, demirhanesi; plastik, bezeme, çiçek, şapka atölyeleri; kostüm/dekor depoları şimdi olduğu gibi dışarıda bırakılacak olan AKM’nin AKM olmayacağına dikkat çeken Üstün Akmen, ortaya çıkarılacak olanın olsa olsa AKM-SA olacağını söyledi. Şirazesinden çıkmış devlet anlayışında AKM’yi göz göre göre yok etmek istediklerini ifade eden Akmen, “Buradan açık yüreklilikle seslenmek istiyorum: Sakın böyle bir şeye tevessül etmeyin. Sanatseverlerin, sanat kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının gözü üzerinizde… Günü gelir elleri de boğazınızı sarmalayabilir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD Libya Büyükelçisi öldürüldü

SONRAKİ HABER

Şiirin başkentinde, Hollanda şiiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...