06 Eylül 2018 10:11

Buca’da hayvanlara eziyete karşı önlem

Buca Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nde hayvanların korunmasına yönelik düzenleme yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nde düzenleme yapan Buca Belediyesi, hayvanların korunmasına yönelik önlemler aldı. İlçede, hayvanların bakımlarını ihmal etmek, güçlerini aşan fiillere zorlamak, aşırı sıcak ve soğuğa maruz bırakmak ve hayvan ölülerinin izinsiz gömülmesi yasaklandı. Yasağa uymayanlar 261 TL para cezasına çarptırılacak.

Buca Belediyesi, Türkiye çapında ardı ardına yaşanan ve büyük tepki çeken şiddet olaylarına dur demek için Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nde düzenlemeye giderek, hayvanların korunmasına yönelik bir adım attı. Eylül ayı meclis toplantısında Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin Sağlık ve Esenlikle ilgili Emir ve Yasaklar bölümünde düzenleme kararı alan Buca Belediyesi, yönetmeliğin ‘Şehir içinde hayvan koşturmak, hayvanlara eziyet etmek, dövmek ve dövüştürmek yasaktır’ maddesine ilave olarak, ‘Hayvanların bakımlarını ihmal etmek, güçlerini aşan fiillere zorlamak, hayvanları aşırı soğuğa veya sıcağa maruz bırakmak ve hayvanlara fiziksel, psikolojik veya cinsel şiddet uygulamak yasaktır” cümlesi ekledi.

Alınan kararla sahipli veya sahipsiz tüm hayvanlara çerçevesini aşan muamelede bulunanlara, 261 TL para cezası kesilecek. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gomis'e 'maymun' benzetmesi yapan Hakan Hepcan beraat etti

SONRAKİ HABER

10 Ekim protestosuna hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa