115 gündür direnişte olan Flormar işçileri: Patron hükümete güveniyor

Petrol-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan Flormar işçileri, haklarını almak için 115 gündür sürdürdükleri direnişlerini anlattı.

06 Eylül 2018 06:28
Paylaş

Petrol-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Flormar işçilerinin direnişi tüm baskı ve yasaklara rağmen kararlılıkla devam ediyor. Çoğunluğu kadın olan işçilerin direnişi 115 günü geride bıraktı. Direnişin kendilerine çok şey kazandırdığını, her gün yeni şeyler öğrendiklerini söyleyen işçiler, patron kadar hükümete de tepkili. “Hükümet, devlet arkamızda dursaydı işveren bize bunu yapabilir miydi? Tersine işverenin arkasında duruyor. Flormar patronu hükümete güvenerek böyle davranıyor zaten” diyorlar.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) kurulu Flormar’ın yüzde 51 hissesi Fransız kozmetik devi Yves Rocher’e ait. Flormar’daki ağır çalışma koşullarına, düşük ücrete, patronun ve temsilcilerinin kötü muamelelerine karşı örgütlü hareket etmeye karar veren işçiler, Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmeye girişti. Patron sendikalaşmayı engellemek için örgütlenmeye öncülük eden işçilerden başlamak üzere işten atmaya başladı. İşten atılan 127 işçiden bazıları sadece direnişe ilk çıkan işçi arkadaşlarına alkışlayarak, el sallayarak destek verdikleri için atılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘MHP 3 büyük ilde AKP'yi destekleyecek, bakanlar da aday olabilir'

SONRAKİ HABER

Dolar güne yükselişle başladı, 6,62'de seyrediyor (6 Eylül 2018)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...