06 Eylül 2018 05:32

Kulis: CHP’de yerel seçimde ittifak yok, muhalif ayrımı yapılmayacak

CHP’de yerel seçimler için yol haritası tartışılıyor. Başarılı başkanlarla devam kararı alınırken adaylıkta ‘muhalif’ ayrımı da yapılmayacak.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

CHP ’de 24 Haziran seçimleri sonrasında başlayan “olağanüstü kurultay” tartışmaları yerel seçim sonrasına ertelenirken, parti yönetimi yerel seçim hazırlıkları için yoğun mesaiye hazırlanıyor. 

Yerel seçim stratejilerine ilişkin parti kulislerinde öne çıkan görüşler şöyle:

  • CHP herhangi bir partiyle ittifak görüşmesi yapmayacak. 
  • Başarılı olduğu düşünülen mevcut belediye başkanlarıyla devam edilecek. 
  • Zorunlu olmadıkça milletvekilleri belediye başkan adayı gösterilmeyecek. 
  • Muhalif ya da Genel merkezci ayrımı yapılmayacak. 
  • AKP-MHP ittifakının ters tepeceği düşünülüyor. 

Cumhuriyet’ten Ayşe Sayın’ın kulis bilgilerine dayandırdığı haberine göre, belediye başkanlığı için mevcut başkanlarda “başarı” kriteri gözetilmesi planlanırken, “muhalif ya da genel merkezci“ olup olmadığına bakılmaksızın, “kazanılacak adayla” yola çıkılması, zorunlu olmadıkça milletvekili ya da parti yöneticilerinin aday gösterilmemesi seçenekleri üzerinde duruluyor. “Tavanda ittifak” seçeneğine kapıları kapatan CHP, özellikle partili olmayan belediyelerde, “geniş taban ittifakı” için eğilim yoklaması planlıyor. CHP yönetimi, AKP ve MHP’nin yerel seçimlerde de ittifaka yönelmesinin, bölgesel duyarlılıklar nedeniyle “ters tepeceği” görüşünde.

MESAİ YARIN BAŞLIYOR

CHP , yarından itibaren yerel seçim mesaisine başlayacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın olağanüstü toplanacak Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK), yerel seçim hazırlıkları masaya yatırılacak. MYK’de alınan kararlar, gelecek hafta toplanması planlanan Parti Meclisi’ne taşınacak ve PM üyelerinin görüş ve önerileri alınacak. Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’de, il başkanları genel merkezde toplanacak ve yerel seçim hedefleri değerlendirilecek. 11 Eylül’den başlamak üzere de 10 ilde bölge toplantıları yapılarak, partinin yerel seçim stratejisi anlatılacak. (HABER MERKEZİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbulkart'a pet şişe ile yükleme yapılacak

SONRAKİ HABER

Bedelli askerlikte başvuru 500 bine yaklaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa