06 Eylül 2018 04:10

ÖSYM Başkanı belli oldu, Berat Albayrak'a 2 yardımcı atandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün oldu. Berat Albayrak'ın yardımcısı olarak TÜGVA ve Ensar yöneticisi göreve getirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılıklarına Nureddin Nebati ve Osman Dinçbaş, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına ise Prof. Dr. Halis Aygün atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ÖSYM Başkanlığına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılıklarına Nureddin Nebati ve Osman Dinçbaş atandı.

HALEN ENSAR VE TÜGVA YÖNETİCİSİ

Albayrak'ın yardımcılığına getirilen Nureddin Nebati, Bilal Erdoğan'ın da yönetiminde olduğu TÜGVA'da da cinsel istismar skandalı ile uzun süre tartışılan Ensar Vakfı'nın yönetiminde de yer alıyor. 

Nebati'nin Meclis sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. Akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar,Tügva,Önder,Utesav Üyeliği devam etmektedir.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN KİMDİR?

ÖSYM Başkanlığına ise Prof. Dr. Halis Aygün'ün ataması yapıldı. 

Prof. Aygün, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapıyordu.

Giresun soğumlu Aygün, 1989'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünden mezun oldu, yüksek lisansını 1992'de aynı üniversitede tamamladı.

Aygün doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı, 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006'da profesör unvanını aldı.

2019 'PROF. DR. FYAT SEZGİN YILI' İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edildiğini duyurdu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde Erdoğan, 2019'un “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesinin uygun görüldüğünü belirterek, bu kapsamda gerçekleştirilecek organizasyonların Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ile birlikte yapılacağını aktardı. 

Erdoğan, genelgede şu ifadeleri kullandı: 

“İslam kültür medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve onu yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak amacıyla yapılacak söz konusu çalışmalara ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü destek ve katkının sağlanması konusunda gereğini rica ederim.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın 15 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete'de yayımlandı

SONRAKİ HABER

İki üniversiteye tek rektör!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...