05 Eylül 2018 17:23

TÜİK’te mobbing iddiası

BES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Dilan Yakut, TÜİK Bölge Müdürlüğü’ndeki çalışanlara mobbing uygulandığını dile getirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

TÜİK Bölge Müdürlüğü’ndeki çalışanlara mobbing uygulandığını belirten BES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Dilan Yakut, iş barışını ve huzuru bozan uygulamaya son verilmesini istedi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, kamuda çalışan personele yönelik mobbing uygulamasına ilişkin sendika binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama yapan BES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Dilan Yakut, bileşeni oldukları KESK üyelerinin baskı altına alınmaya çalışıldığı, sürgün, idari soruşturmalar ve mobbing uygulamalarıyla yıldırılmak istendiğini söyledi.

‘İŞ HUZURU BOZULUYOR’

Yakut, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü’nce çalışanlar üzerinde mobbing uygulaması tüm şiddetiyle devam ettiğini kaydetti. Yakut, “Çalışan personelin, gerek kendilerinin gerekse aile bireylerinin rahatsızlıklarından dolayı almış oldukları saatlik hastane izinlerinin dahi yıllık izinlerinden düşüldüğü, sendikamızca iş yerinde gerek çalışanlar ile gerekse bölge müdürü ile yapılan görüşmeler sonucunda tespit edilmiştir. Yine aynı şekilde sigara molası için giriş ve çıkışlarda kart okutulmasının zorunlu tutulması da yönetmeliğe ve hukuka aykırı olup, kart okutulması olayı sadece mesai giriş ve çıkışlarına mahsus bir işlemdir. TUİK Bölge Müdürü bu uygulamasıyla iş barışını ve iş huzurunu bozarak çalışan üzerinde mobbing uygulamasının şiddetini artırmaktadır” dedi.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR’

 Mobbingin olduğu kurumlarda çalışanların motive olamadığı, kurumlarına karşı güven, bağlanma ve özdeşleşme hislerini kaybettiği ve iş tatmini bulamadığına değinen Yakut, yapılan uygulamalara karşı mücadele edeceklerini söyleyen Yakut, “Kurulduğu günden bu yana bu tür uygulamalara pabuç bırakmayan sendikamız, TÜİK çalışanlarına karşı uygulanan mobbing ve baskılara karşı her düzeyde kamu çalışanlarının yanında yer alacaktır. TÜİK Bölge Müdürlüğü’nde üyelerimiz nezdinde tüm çalışanlara mobbing uygulanarak iş barışı ve iş huzuru bozulmaktadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Dersim Araştırmalar Merkezi: Dersim’de bir damla olalım

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu ve Mass’tan ortak açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa