05 Eylül 2018 17:17

Dersim Araştırmalar Merkezi: Dersim’de bir damla olalım

Dersim Araştırmalar Merkezi Yöneticisi Selman Yeşilgöz, Dersimli aydınlara 'Dersim’de bir damla olalım' çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim merkez Kutudere bölgesindeki Roj deresinde askeri operasyonu çıkan yangın 6 gündür devam ediyor. Müdahale edilmesine izin verilmeyen orman yangınının geniş bir alana yayıldığı iddia ediliyor. Dersim Araştırmalar Merkezi (DAM) Yöneticisi Selman Yeşilgöz, Dersimli aydınlara seslenerek, “Dersim’de bir damla olalım” dedi.

DAM Yöneticisi Selman Yeşilgöz, dün akşam saatlerinde Meşeyolu köyünden yangını görüntüledi. Görüntüler uzaktan çekilmesine rağmen yangının büyüklüğünü ortaya koyuyor. Yeşilgöz, Kutudere bölgesinde süren yangınlara acil müdahale edilmesi için Dersimli aydın, yazar ve sanatçılara şu çağrıda bulundu:

“Dersim’in acılarına dokundunuz, ağıtlarını söylediniz, şiirini yazdınız. Dersimli olmanın ayrıcalığını dile getirip, onurunu anlattınız. Şimdilerdeyse tek bir dokunuş, tek bir ses yok. Dersim yanıyor, farkında mısınız? Dersim yanıyor... Dersim yanmakla kalmıyor, kirletiliyor. Munzur, Düzgün Baba, Gözeler, kutsallarımız darda. İnanç yerlerimiz talanda. Geçmişten bugüne kadar taşınan o büyük miras yok olmak üzere. Susarsak, ne bizim ne de gelecek kuşakların bir hikayesi olacak. Öyleyse Dersim yakılmasın, Dersim kirletilmesin, Dersim talan edilmesin demenin tam zamanıdır. Bunun için daha neyi bekliyoruz. Dersim’de buluşup, bir damla olalım.” (Dersim/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

David Beckham'ın takımının adı ‘Inter Miami’

SONRAKİ HABER

TÜİK’te mobbing iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...