05 Eylül 2018 15:45

HDP’den Yol-İş Sendikasına ziyaret

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikasını ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, inşaat sektöründeki örgütsüzlüğe dikkat çekti.

Fotoğraf: Basın bülteni

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, inşaat işçilerinin yaşadığı sorunlara ilişkin Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikasını ziyaret etti. Temelli, sendikaların işçilerin hakkını korurken aslında tüm toplumun hakkını koruduğunu söyledi.

Sendika genel merkezinde konuşan Temelli, ekonomideki kötü gidişata ilişkin neler yapılabileceğini konuşmanın önemli olduğunu söyledi. Temelli, “Emekçiler sadece kriz ortaya çıktı diye bunun maliyetine katlanmıyor. 16 yıldır işçilerin neler kaybettikleri ortada. Ben eski bir sendikacı olarak bu mücadelenin içinde oldum. Özellikle inşaat işçilerinin sorunları o kadar devasa boyutlara ulaştı ki; iş cinayetlerinin en çok yaşandığı sektör. İşçilerin ölmesinin önüne bilinçli olarak geçilmedi. Bunun en bariz örneklerinden biri de sabah akşam övünülen üçüncü büyük havalimanı. Bu alanda örgütsüzlüğün de önemli bir sorun olduğunu biliyoruz” dedi.

ASGARİ ÜCRETİN YARISI KAYBOLDU

Türk-İş Mali Sekreteri ve Yol İş Genel Başkanı Ramazan Ağar da TL’deki değer kaybının endişe yarattığını söyledi. 1600 TL olan asgari ücretin döviz karşısında 900 TL’ye düştüğüne dikkat çeken Ağar, “Bizim için önemli olan bu ülkenin huzur ve refaha kavuşmasıdır. Siyaset uzlaşma kültürüdür ama bunun üstesinden gelemiyoruz. Sendikalar olarak üyelerimiz, dolayısıyla gücümüz azalıyor. Özel sektörde örgütlenemiyoruz. Sendikalı olan işçiler işten atılıyor ve kapı önüne konacağını bildiği için örgütlenmek istemiyor. Sendikal örgütlenme önündeki engellerin Mecliste kaldırılması gerekiyor” dedi. Ayrıca üçüncü havalimanında örgütlü olduklarını belirten Ağar, yalnızca ana firmada örgütlü olduklarını ve taşeron firmalarda örgütlenemediklerini aktardı. Ağar, örgütlü oldukları yerlerde iş cinayetlerinin daha az yaşandığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Dinç’ten yeni albüm

SONRAKİ HABER

Barbaros Şansal'a KKTC'de sözlü taciz, tehdit ve hakaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...