05 Eylül 2018 13:35

Yeni Şafak muhabiri: Resmi görevliler yanlış yaptı, İdlib'de sıkıştık

Yeni Şafak gazetesinin Suriye Muhabiri Yılmaz Bilgen, özel görevli olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı’na istihbarat sağladığını itiraf etti.

Fotoğraf: Ahmet Cerban/AA

Paylaş

Yeni Şafak gazetesinin Suriye muhabiri Yılmaz Bilgen, özel görevli olduğunu itiraf eden mesajlar yayınladı. Suriye’de selefi örgütlerin kontrolünde olan İdlib’e yönelik operasyon gündemdeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savunma başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’ye düzenli bilgi vermesine rağmen “Türk yetkililerin bölgede yanlışlar yaptığını” savunan Bilgen, “İdlib’de sıkıştık kaldık” diye yazdı. Bilgen, "Hem Suriye hem de Türkiye'ye yazık oldu/oluyor” ifadesini kullandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın savunma başdanışmanlarından Adnan Tanrıverdi’ye son 3 yıldır Suriye bölgesinde “yaşanan olumsuzlukları” anlattığını dile getiren Bilgen, “Devlet söylediklerimize değer vermedi ve bir de yanlış bilgi vermek gibi ithamlara maruz kaldım. Hatta susmam konusunda tehdit edildim” dedi.

Bilgi aktardığı kişiler tarafından azarlandığını hatta tehdit edildiğini ifade eden Yeni Şafak muhabiri Bilgen, sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı: 

"Haseke, Rakka, Deir El Zor, Süleyman Şah Türbesi, Türkmendağı, Halep, Munbic, Guta, Humus, Dera, Hama birer birer düştü.

Türkiye'de tüm bu süreçlerin asli aktörü olan resmi görevliler halen iş başında ve üstelik terfi ediyorlar.

Hem Suriye hem de Türkiye'ye yazık oldu/oluyor.

Şahsım bilfiil Sayın Erdoğan'ın danışman kadrosuna başta Adnan Tanrıverdi olmak üzere son 3 yıldır defalarca olan biten olumsuzlukları anlattım.

Devlet söylediklerimize değer vermedi ve birde yanlış bilgi vermek vb ithamlara maruz kaldım.

Hatta susmam konusunda tehdit edildim.

Gelinen noktada PKK devlet oldu.

Muhalifler bitti.

Mihraç Ural ve terör oluşumları ile Esed'in Şebbihaları kazanan taraf oldu.

Idlip'te sıkıştık kaldık.

Sahada bilfiil şahitlik ettim.

Turkiye'yi temsil eden resmi görevliler büyük yanlışlar yaptı/yapmaya devam ediyor."

Suriye iç savaşının sürdüğü 7 yılda DAİŞ, El Kaide dahil tüm selefi grupları destekleyici haberler geçen Bilgen, 3 yıldır haber verdiğini belirttiği Adnan Tanrıverdi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir köyü yakma iddiasıyla uzun süre gündemde kalan ve kendilerini askeri danışmanlık şirketi olarak tanıtan SADAT A.Ş’nin kurucusuydu. Tanrıverdi, Erdoğan’ın askeri başdanışmanlığı görevinde bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’den en çok gençler göç etti

SONRAKİ HABER

Genel İş'ten sosyal güvenlik sistemi raporu: Yoksul güvenceden yoksun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...