05 Eylül 2018 13:26

KESK İstanbul Kadın Meclisi: İşini istemek suç değildir

KESK İstanbul Kadın Meclisi, tutuklanan Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat'ın serbest bırakılması için basın toplantısı düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK İstanbul Kadın Meclisi, Eğitim Sen 3 Nolu Şube binasında, "İşimi geri istiyorum" eylemi yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat'ın serbest bırakılması için basın toplantısı düzenledi. Yapılan toplantıda, "Nursel Tanrıverdi ve Selvi  Polat şahsında tüm tutsak arkadaşlarımızın serbest bırakılmasın istiyoruz. Çünkü işimizi istemek, direnmek ve eylem yapmak suç değildir" denildi.

'DEMOKRASİ YOK EDİLİYOR'

Açılamayı KESK İstanbul Kadın Meclisi adına Ayşe Panuş okudu. Panuş, Türkiye'nin yeni rejime geçtiğinden beri bir türlü normalleşemediğini söyleyerek, "Ekonomisini dış politikasını tek adama bağlayan sistem ne istikrar, ne güvenlik, ne de barış getiriyor. Demokrasi yok ediliyor, hamasetle ülke yönetilmek isteniyor. Anayasaya ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalara aykırı, baskıcı yasa ve uygulamalarla, hamasi nutuklarla demokratik kitle örgütleri ve basın hizaya çekilerek yaratılacak suni bir istikrar havasıyla yurttaşlara sahte bir güven duygusu pompalanmak isteniyor.

Halk yoksullaşmakta, iş güvencesini kaybetmekte, iş cinayetlerinde ölmekte ya da yaralanmakta özellikle eğitimde ve sağlıkta niteliksiz ve partizan kamu hizmetine mahkûm edilmektedir, polis şiddetine maruz kalmaktadır" ifadelerini kullandı.

'KHK MAĞDURİYETLERİNİ GİDERİN'

Adaletsizliğin, Türkiye’de norm haline geldiğini aktaran Panuş, "Biz bu basın açıklamalarında hep işimizi geri istiyoruz dedik, KHK mağduriyetlerini giderin dedik, OHAL’i kaldırmak hukuksuz KHK’ların fiili sonuçları ortada durduğu sürece ülkede yeniden adaletin tesis edilmesi anlamına gelmez dedik. Cumartesi anneler’inden KHK direnişlerine kadar, bugün sokağa çıkan herkesi tehdit ederek şiddetle işkenceyle gözaltına alan ve tutuklamalarla sokakları yasaklamaya çalışan hükümettir" dedi.

'ARKADAŞLARIMIZ KARANTİNA BÖLÜMÜNDE VE TECRİTTE'

KHK ile işlerinden ihraç edildikten sonra İstanbul’daki Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yapan Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi 74. haftalarında gözaltına alındığını aktaran Panuş, "Bakırköy Adliyesi’ne götürülen Polat ve Tanrıverdi, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla, tutuklamaya talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Bakırköy 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği, Polat ve Tanrıverdi’yi adli kontrol kararıyla serbest bıraktı. Kararda haklarında kamu davası açıla kadar Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na 200 metreden fazla yaklaşmaları yasaklandı.   Dünya da  eşi benzeri olmayan bir alan yasaklaması ile cezası verildi. Ardından  Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yaptıkları sırada gözaltına alınan ve 21 Ağustos’ta çıkarıldıkları mahkeme tarafından arkadaşlarımız Nursel Tanrıverdi ve Selvi   tutuklandı. Şu anda arkadaşlarımız Bakırköy cezaevinde ve karantina bölümündedir ve tecritte tutulmaktadırlar. Nursel Tanrıverdi ve Selvi  Polat şahsında tüm tutsak arkadaşlarımızın serbest bırakılmasın istiyoruz. Çünkü işimizi istemek, direnmek ve eylem yapmak suç değildir" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den ‘Şarbon için Mecliste komisyon kurulsun' talebi

SONRAKİ HABER

Türkiye’den en çok gençler göç etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...