04 Eylül 2018 12:50
Son Güncellenme Tarihi: 05 Eylül 2018 10:57

Japonya'da son 25 yılın en şiddetli tayfunu 10 can aldı

Japonya'da son 25 yılın en şiddetlisi olarak nitelendirilen Jebi tayfununu hayatı felç etti, can kayıpları yaşandı, büyük hasar meydana geldi.

Fotoğraf: EPA/JIJI PRESS/AA

Paylaş

Japonya'da 1993'ten beri yaşanan en şiddetli tayfun olarak kayıtlara geçen Jebi tayfunu 10 kişinin ölümüne neden oldu. Bölgede bugün bir milyondan fazla eve elektrik verilemiyor. Osaka körfezi açıklarında bulunan Kansai havaalanının pisti ve terminal binasının zemin katı su altında kaldı. Yüzlerce uçuş iptal edildi. Mahsur kalan 3 binden fazla yolcu botlar ve otobüslerle dışarı çıkarıldı.

Ülkeyi dün vuran tayfun hayatı felç etti, yüz binlerce insan için tahliye emri verildi. Tayfun nedeniyle büyük maddi zarar meydana geldi. Kyodo ajansının Japonya Meteoroloji Ajansına dayandırdığı haberine göre, Hyogo bölgesinin Kobe kenti ile Shikoku adasının Tokushima bölgesini vuran tayfunun beraberinde getirdiği sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle yüzlerce uçak ile tren seferi iptal edildi.

Osaka körfezine demir atan bir geminin tayfunun etkisiyle sürüklenerek Izumisano kenti ile yapay bir ada üzerine kurulu Kansai Uluslararası Havalimanı'nı birbirine bağlayan bir köprüye çarptığı bildirildi. Kazada, gemideki 11 mürettebattan yaralanan olmadı.

Tayfun nedeniyle havaalanının uçak pistinin ve terminal binasının zemin katının sular altında kaldığı aktarıldı. Jebi tayfununun saatteki hızının 216 kilometreye kadar çıktığı belirtildi.

Meteoroloji uzmanları tayfunun bu sabah (5 Eylül 2018) itibariyle etkisini azalttığını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yargı resepsiyonunda şarbon endişesi: 'Bakan denetlesin bakalım'

SONRAKİ HABER

'Çorlu'daki tren kazasında suçlu yağmur değil denetimi yapmayandır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...