05 Eylül 2018 07:56

Danimarka'da, Türkiyeli turiste 'peçe' cezası verildi

Peçe ve burka yasağının olduğu Danimarka'da ilke kez bir turiste 'peçe' taktığı için ceza uygulandı. Türkiyeli kadın 1000 kron ceza ödedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Danimarka’da vizesini uzatmak için polis merkezine giden ve peçe takan bir Türkiye vatandaşı turist, para cezasına çarptırıldı. Böylelikle Danimarka’da ilk kez, ülkede yaşamayan ve oturma izni bulunmayan bir kişiye peçe taktığı için para cezası verildi.

1000 KRON CEZA VERİLDİ

Danimarka Radyosu’na göre olay ülkenin ikinci büyük şehri Århus’ta yaşandı. 48 yaşındaki kadın, polis istasyonuna giderek turist vizesinin uzatılmasını istedi ama peçe taktığı için 1000 kron ceza ödemek zorunda kaldı. 

Doğu Jutland Polisinin İletişim görevlilerinden Jeanette Low Rasmussen, Danimarka Radyosu’na “Peçe taktığını doğrudan kabul etti. Yeni yasayı bilmediğini, yasaları çiğneme niyetinin olmadığını ve gelecekte yeni kurallara uyacağını söyledi. Polis istasyonundan çıktıktan sonra da peçesini çıkardı” dedi.

Türkiyeli turist, Danimarka’da yaşamadığı için 1000 kron cezayı polis istasyonunda ödemek zorunda kaldı. 

İLK KEZ YAŞANIYOR

Böylelikle Danimarka’da ilk kez, ülkede yaşamayan ve oturma izni bulunmayan bir kişiye peçe taktığı için para cezası verilmiş oldu.

Danimarka Radyosu, 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olan yasanın burka ve peçenin yanı sıra kamuya açık yerlerde yüzü örtecek tüm giysilerin yasaklandığını belirtti. 

Burka ve peçenin dışında maske, yüzü örten atkı ve kask ve takma sakalların kullanılması da yasak kapsamında. Yasayı ilk kez ihlal edenler 1000 kron, birden fazla ihlal edenler 10 bin kron para cezasına çarptırılıyor. 

Sağcı koalisyon hükümetinin parlamentoya sunduğu yasa tasarısı 30 oya karşı 70 oyla kabul edilerek yasalaşmıştı. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2 bin 200 yıllık mezarda göz kremi kabı bulundu

SONRAKİ HABER

Gazeteci-Yazar Ragıp Zarakolu hakkında kırmızı bülten kararı alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa