04 Eylül 2018 14:22

Urfa'da 112 Acil ekiplerine bıçaklı saldırı

Urfa’da ihbar üzerine hipertansiyon vakası için adrese giden 112 Acil Sağlık ekipleri, hasta yakınları tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Fotoğraf: Ali Leylak/DHA

Paylaş

Sağlık emekçilerine dönük şiddet her geçen gün artarken, son şiddet haberi Urfa’dan geldi. İhbar üzerine hipertansiyon vakası için adrese giden 112 Acil Sağlık ekipleri, hasta yakınları tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Saldırı, gece saatlerinde Karaköprü Narlıkuyu Mahallesi 6187 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, hipertansiyon vakası için olay yerine ambulans sevk edildi. Fırat Ataş yönetimindeki ve içerisinde Acil Tıp Teknisyeni Hüseyin Yıldırım, paramedik Neslihan Cemen’in bulunduğu ambulans olay yerine geçti. Bu sırada bina girişinde bekleyen  ve adı öğrenilmeyen hasta yakınları, geç geldiğini öne sürdüğü sağlık ekibine saldırdı. Saldırıda Hüseyin Yıldırım bacağından bıçakla yaralanırken, Neslihan Çemen ise arbede sırasında bileğinden yaralandı. Saldırgan ise olay yerinden kaçtı. Ambulans sürücüsünün ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Meslektaşları tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı sağlık görevlileri, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan sağlık görevlilerinin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, bıçaklama olayının haberini alan çok sayıda sağlık görevlisi de hastaneye akın etti. Sağlık emekçileri, saldırgandan şikayetçi olurken, bıçaklı saldırgan kayıplara karıştı. (Urfa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Belediye binası yapımında çalışan işçi asansör boşluğuna düşerek öldü

SONRAKİ HABER

5 Dakikada Gündem | Aydın Yiğit’le eğitimde bütçe kesintisi üzerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...