04 Eylül 2018 13:32

ABD’de şiddet karşıtı protestoculara polis engeli

ABD’nin Chicago kentinde düzenlenen ve Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel’i hedef alan protestoya polis müdahale etti.

Fotoğraf: Bilgin S. Şaşmaz/AA

Paylaş

ABD’nin Chicago kentindeki şiddet karşıtı göstericiler polisin müdahalesine uğradı.

Kentin güney ve batı kesimlerinde yıllardır artarak devam eden şiddet olaylarını ve Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel’i hedef alan protestoların üçüncüsü ABD’nin en büyük havaalanlarından O’Hare Havalimanı ana arterlerinden Kennedy otobanının Park Ridge mevkisinde gerçekleşti.

YOLA ÇIKANLARA GÖZALTI

Din görevlisi ve aktivist Gregory Livingston tarafından organize edilen gösterilerde yaklaşık 100 gösterici otobanı trafiğe kapattı. Gösterinin otoban girişindeki küçük bir arazide gerçekleştirilmesine izin verildiğini belirten polis, ısrarla otobana çıkmak isteyen, aralarında Livingston’un da bulunduğu 12 göstericiyi gözaltına aldı. Göstericilerin polise direnmemesi nedeniyle gözaltılar sırasında arbede yaşanmadı.

Gözaltıların ardından grubun geri kalanı taşıdıkları "Şiddete hayır", "Rahm siyahilerin canını yakıyor", "Siyahların hayatı da değerlidir", "Sevgili Rahm! Güney ve batı bölgeleri için bir şeyler yap ya da istifa et" yazılı pankartlarla bölgede yürüyüş gerçekleştirdi. "Siyahların hayatı da değerlidir", "Rahm Emanuel gitmeli" ve "Adalet yoksa barış da yok" şeklinde slogan atılan yürüyüş sırasında polisin yoğun önlemleri dikkati çekti.

Kentte temmuz ve ağustos aylarında da benzer gösteriler düzenlenmişti.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Metroda nü tabloya ‘uygunsuz içerik’ yasağı

SONRAKİ HABER

ABD’ye ‘Kore yakınlaşmasını baltalama’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...