Flormar işçilerinden GOSB içerisinde yürüyüş

Gebze Organize Sanayi Bölgesi içinde yürüyüş yapan Flormar işçileri: Sermayenin örgütlülüğüne karşı işçilerin birliğini tesis edeceğiz.

03 Eylül 2018 14:51
Son Güncellenme Tarihi: 03 Eylül 2018 15:20
Paylaş

Gebze’de Petrol-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Flormar işçilerinin direnişi 112. gününü geride bıraktı. Valiliğin yasaklamalarına, polis baskısına rağmen Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) içerisinde bulunan sosyal tesislerde buluşan işçiler, “Sermayenin örgütlü yapısına karşı bizler de işçilerin birliğini tesis edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde valilik tarafından ses araçlarının kullanılması yasaklanan Flormar işçileri Gebze Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yürüyüş düzenledi. Sosyal tesislerde buluşan işçiler bölgedeki fabrikaların önünden geçerek, çalışan işçileri dayanışmaya çağırdı. “Kurtuluş yok tek başına yap hep beraber ya hiçbirimiz”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Direne direne kazanacağız”, “Flormar’a sendika girecek başka yolu yok” sloganları atan işçiler, Gıda-İş’te örgütlenen Tayaş işçilerinin fabrikasının önüne geldiğinde ise “Tayaş’a sendika girecek, başka yolu yok”, “İşte burası sömürü yuvası” sloganları atıldı.

Yürüyüşü Flormar önünde bitiren işçiler, fabrika önünde halaylar çekti. Fabrika önünde konuşan Petrol-İş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, “112 gündür direniyoruz, direnmeye de devam edeceğiz. İşveren buradan sesimizi duysun, asla bizi yıldıramayacaklar. Bizler bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve bu mücadeleyi zaferle taçlandıracağız. Herkes bunu böyle bilsin. Asla pes etmek yok. Sermayenin örgütlü yapısına karşı bizler de işçilerin birliğini tesis edeceğiz. Mücadelemizi Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanına duyuracağız. Sadece Flormar işçileri direnmiyor. Türkiye’nin dört bir yanında direnişler var. Bu direnişlerle bir araya geleceğiz” diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Karaburun Ekonomi Politik Okulu yarın sona eriyor

SONRAKİ HABER

AKP'li belediye başkanından Trump'a 'Başbelası' şiiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...