03 Eylül 2018 12:30

Fuhuş skandalı ile anılan Telhamut’ta inceleme yapmak için başvuru

Barolar, kadın örgütleri, emek örgütleri ve İHD, fuhuş skandalı ile anılan Telhamut Kampı’nı ziyaret etmek için Urfa İl Göç İdaresi’ne başvurdu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Telhamut Kampı’nda yaşanan fuhuş skandalından dolayı çadır kenti incelemek isteyen Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, Diyarbakır Barosu, Urfa Barosu, İHD Urfa Şubesi, TJA, SES ile Kadın Yaşam Evi ve Dayanışma Derneği temsilcilerinin yer aldığı heyet, Urfa İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne yazılı başvuru yaptı.

Heyet şu gerekçeler ile kampta inceleme yapmak istediklerini açıkladı: “10 Ağustos 2018 tarihinde basına yansıdığı kadarıyla Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesi Telhamut Çadır Kampı’nda yaşanan istismar olayıyla (Mülteci kadınların zaruri ihtiyaçları karşılığında fuhuşa zorlandıkları) ilgili heyetimiz 16 Ağustos 2018 tarihinde araştırma inceleme ve gözlem yapmak üzere kampa gitmiştir. Heyetimiz kampa alınmayıp geri çevrilmiştir. Heyetimizin Ceylanpınar Kaymakamı ile yaptığı görüşme nihayetinde kampa giriş izni için Şanlıurfa İl Göç İdaresi’nden izin alınması gerektiği bilgisi tarafımıza iletilmişti. Şanlıurfa ili Ceylanpınar içesi Telhamut Kampı’nda yaşanan olayla ilgili araştırma ve inceleme yapmak, kamptaki kadınların yaşam koşullarını gözlemlemek üzere heyetimizin kampa giriş için izin verilmesi talep olunur.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İKSV Salon yeni sezonu açıyor

SONRAKİ HABER

‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla öğrencilerin kaderiyle oynanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa