03 Eylül 2018 11:49

Öztrak: Belediyeciliği biz biliriz, gündemimizde ittifak yok

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK ardından açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını vurgulayarak, "Bizim CHP olarak bir iddiamız var, belediyeciliği biz biliriz. Yarım ağızla söylediğimi düşünen basın mensupları dudaklarımı okusun: Gündemimizde kesinlikle ittifak yok" diye konuştu.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK'nın ardından açıklamalarda bulunan Öztrak, enflasyon rakamlarına ilişkin olarak, "TÜİK hangi marketlerde araştırma yapmış açıklasın. Hükümetin önceliği enflasyonla mücadele ve borçların kapanması olmalıdır" dedi.

"Enflasyon rakamları bir rekor" diyen Öztrak, "Dört kişilik bir ailenin aylık elektrik faturası 126 liraya çıkmış durumda. Geçen aya göre 31 lira artış söz konusu. Emeklinin parasını ödemekten imtina edeceksiniz, bu arada bakanlar başka ülkelerin bakanlarını kendi özel uçaklarıyla taşıyacaklar. Bu olacak şey değil" ifadesini kullandı.

Öztrak, yerel seçimlerde HDP'yle ittifak konusuyla ilgili, "Bizim CHP olarak bir iddiamız var, belediyeciliği biz biliriz. Tabanda mütabakatı sağlayacak, başka partilere oy veren seçmenlerin oyunu alacak belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde kesinlikle ittifak yok. Yarım ağızla söylediğimi düşünen basın mensupları dudaklarımı okusun: Gündemimizde kesinlikle ittifak yok" diye konuştu.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, kriterlerine uyan HDP'lileri yerel seçimlerde CHP'den aday gösterebileceklerini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 soruda şarbon salgını

SONRAKİ HABER

‘Transfobik açıklamalar katillerin sırtını sıvazlıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa