03 Eylül 2018 10:55

Sütyen takmadığı için işten kovulan kadın insan hakları davası açtı

Kanada’da çalışırken sütyen takmadığı gerekçesiyle işten atılan Christina Schell, işyeri hakkında insan hakları davası açtı.

Fotoğraf: Christina Schell

Paylaş

Kanada’nın Alberta eyaletinde yaşayan Christina Schell, çalışırken sütyen takma zorunluluğu getiren işverenine insan hakları davası açtı. Schell, Osoyoos adındaki kadın Golf Klubü’ndeki garsonluk işinden sütyen takmayı reddettiği için kovulmuştu. Schell’e kovulma nedeni olarak servis yaparken tişörtün altına sütyen ya da atlet giyilmesi yönündeki yeni yönetmeliğe uymaması gösterildi.

‘BENİM MEME UÇLARIM VARSA ERKEKLERİN DE VAR’

İki yıl önce “berbat bir şey olduğu” için sütyen takmayı bıraktığını söyleyen Schell, erkeklere yönelik bu tür bir giysi yönetmeliği olmadığı için konuyu mahkemeye taşıma kararı verdi. Yerel bir haber sitesine konuşan Schell, “Bu cinsiyete dayalı bir konu o yüzden de insan hakları meselesi. Benim meme uçlarım varsa erkeklerin de var” dedi.

CBC televizyonuna bu konuda görüş bildiren avukat Nadia Zaman “Sadece kadın çalışanların sütyen takması talep edilir ve buna benzer bir uygulama erkek çalışanlar için istenmezse bunu meşru gösteremezler” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te hızlı tren tünel inşaatında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Sinema kuşağının senaristi Vedat Türkali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...