BM, Libya’da artan çatışmalar için ‘durun’ çağrısı yaptı
Birleşmiş Milletler, Libya’da artan çatışmalar üzerine taraflara ateşkes için müzakere çağrısı yaptı.

Fotoğraf: AA
Birleşmiş Milletler (BM), Libya’nın başkenti Trublus’ta bir haftadır artan çatışmalar konusunda açıklama yaptı, taraflara saldırıları durdurma ve ateşkes konusunda müzakerelere başlama çağrısında bulundu.
AA’nın haberine göre, Libya’daki BM İnsani Yardım Koordinatörü Maria Ribeiro, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık bir haftadır süren çatışmalarda 4’ü çocuk 14 sivilin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin de yaralandığını ifade etti. Ribeiro, tüm taraflardan meskun mahallerde gelişi güzel silah kullanmayı bırakmalarını, her türlü şiddetin durdurulmasını ve ateşkes görüşmelerine geçilmesini talep etti.
ROKETLER SİVİL MAHALLELERE ATILIYOR
Ribeiro açıklamasında, Trablus’ta ailelerin roketlerin sivillerin yaşadığı bölgelere gelişi güzel fırlatılması nedeniyle korku içinde yaşadığına dikkati çekti.
Ayrıca açıklamada, ailelerin evlerinden kaçmak zorunda kaldıkları ve bir sağlık merkezinin de zarar gördüğü belirtildi. Libya’nın başkenti Trablus, geçen pazar gününden bu yana Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı tugaylar arasında çatışmalara sahne oluyor.
OHAL İLAN EDİLDİ
UMH Başkanlık Konseyi, kentteki çatışmalar dolayısıyla dün başkent ve çevresinde olağanüstü hal ilan etti. Konsey tarafından yapılan açıklamada, “Halihazırdaki durumun içerdiği tehlike ve kamu çıkarları göz önüne alınarak başkent Trablus ve çevresinde olağanüstü hal ilan edildi” denildi. Açıklamada, özellikle başkent ve diğer kentlerde güvenlik mekanizmasının uygulanması için bir komisyon oluşturulacağı duyuruldu. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et