03 Eylül 2018 09:22

254 kişilik iş için 15 bin 723 kişi başvurdu

Sivas'ta, KYK İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalıştırılmak üzere alınacak 254 daimi işçi için 15 bin 723 kişi başvuru yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Sivas'ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalıştırılmak üzere alınacak 254 daimi işçi için 15 bin 723 kişi başvuru yaptı. Benzer bir başvuru yoğunluğu Muğla’da da yaşandı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sivas İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, müdürlüğe bağlı yurtlarda çalıştırılmak üzere 60 güvenlik görevlisi, 152 temizlik görevlisi, 8 bakım onarım personeli, 13 iklimlendirme/kaloriferci, meslek kollarında daimi işçi ile temizlik meslek kolunda 14 engelli işçi ve 7 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 254 daimi işçi alımı için İŞKUR üzerinden ulusal düzeyde 16-27 Ağustos 2018 tarihleri arasında ilana çıkıldığı belirtildi. 

Alımı yapılacak 254 işçi için ilan sonucunda 15 bin 723 başvuru olduğu ifade edilen açıklamada, 3 Eylül 2018 tarihinde saat 10.00'da İl Müdürlüğü tarafından 4 Eylül Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapılacağı belirtildi.

MUĞLA’DA 35 KİŞİLİK İŞ İÇİN BİN 413 KİŞİ BAŞVURDU

Muğla’da ise KYK bünyesinde 35 daimi işçinin alınacağı kadro ilanına bin 413 kişi başvurdu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Salonu'nda düzenlenen kura çekimine katılacak işçi adayları salona aileleri ve çocuklarıyla geldi. Kura çekim törenine eşi ve çocuklarıyla birlikte katılan işçi adaylarından isimleri açıklananlar, sevinçlerini aileleriyle paylaşırken, isimleri okunmayanlar ise üzüntü yaşadı. (AA)​​​​​​


YOZGAT'TA 45 KİŞİLİK İŞÇİ KADROSUNA 1227 BAŞVURU

Yozgat Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda çalıştırılmak üzere 45 daimi işçinin alınacağı kadro ilanına, 1227 kişi müracaat etti. Mülakat sınavına katılacak adaylar, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekimi programına Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, KYK İl Müdürü Rasim Parlak ve işçi adayları katıldı. Kura çekimi öncesi konuşma yapan KYK Yozgat İl Müdürü Parlak, Türkiye genelinde 3 bin kişinin işe alınacağını belirterek, "Temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, eski hükümlü ve engelli kadrolarına alınacak işçilerin belirlenmesi için bugün itibarıyla noter huzurunda kura çekilişi yapıldı" dedi.

Parlak, Yozgat'ta görev yapacak 2 kişilik eski hükümlü kadrosuna 18 kişi, 2 kişilik engelli kadın kadrosuna 19 kişi, 2 kişilik erkek engelli kadrosuna 78 kişi, 39 temizlikçi kadrosuna ise 1112 kadın adayın müracaat ettiğini söyledi. Belirlenen kadrolara 3 katı asil, 3 katı da yedek olmak üzere noter huzurunda çekiliş yapılarak, isimler belirlendi. Asil kadro için isimleri belirlenen işçi adaylarının daha sonra KYK tarafından belirlenecek tarihte mülakata çağrılacakları belirtildi. (Yozgat/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Folkart Incity'nin imar planları iptal edildi  

SONRAKİ HABER

Mahmud Abbas: Konfederasyona iki halk karar verir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...