02 Eylül 2018 16:30
Son Güncellenme Tarihi: 03 Eylül 2018 13:10

Cizre’ye doğru başlayan ‘hak’ yürüyüşü yasaklandı, araçla gidecekler

Emekçilerin Özgürlük Kongresi (EMK) sözcüleri Mahmut Alınak ve Arkadaş Canpolat'ın Diyarbakır’dan Cizre'ye başlattıkları yürüyüş yasaklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Emekçilerin Özgürlük Kongresi (EMK) sözcüleri Mahmut Alınak ve Arkadaş Canpolat, artan adaletsizlik ve hukuksuzluğu protesto etmek için Diyarbakır’dan, Şırnak’ın Cizre ilçesine “Vahşete karşı hak yürüyüşü” başlattı. Yürüyüş Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklandı.  EMK sözcüleri, yarın (4 Eylül 2018) araçla Cizre’ye hareket edeceklerini açıkladı. 

Emekçilerin Özgürlük Kongresi (EMK) Sözcüleri DEP Şırnak eski Milletvekili Mahmut Alınak ve Arkadaş Canpolat, yapacakları yürüyüşle ilgili İstasyon Meydanı’nda 5 Haziran’daki mitingde bombalı saldırının yapıldığı noktada basın açıklaması yaptı.

NEDEN YÜRÜYÜŞ YAPIYORLAR?

İstasyon Meydanından başlattıkları yürüyüşü günlük 40 kilometre yol kat ederek, Cizre’de sonlandıracaklarını belirten Alınak, yaptıkları yürüyüşün nedenini şu sözlerle anlattı: “Hayvanlara bile reva görülmeyecek dil yasağını; Kürtçe, Arapça, Çerkesçe, Lazca ve diğer mazlum dillere vurulan prangalara, siyasetçilerin düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde çürütülmelerini, memur ve işçilerin KHK’lerle işlerinden atılarak işsizliğe mahkum edilmelerini, milyonlarca gencin bitmez çilesi olan işsizliği, halkın insanca yaşama hakkını elinden alan zincirleme zamlar ve hayat pahalılığı, milyonlarca emekçinin bir kasırga gibi vuran zamlar ve hayat pahalılığı karşısında eriyen asgari ücretle yaşamaya mahkum edilmelerini, mevsimlik işçilerin acınası ücretlerle kölece çalıştırılmaları ve bu düzeni korumak için halkın parasının savaş uçaklarına, füzelere, silaha, tank ve topa harcanmasını protesto etmek için ‘vahşete karşı hak yürüyüşünü’ başlatıyoruz.”

Açıklamanın ardından Alınak ve Canbolat Cizre’ye doğru yürüyüşe başladı. 

YÜRÜYÜŞ YASAKLANDI

Sur’a bağlı Çarıklı Mahallesi’nde polislerce yolları kesilen Alınak ve Canpolat, Diyarbakır Valiliği’nin güvenlik gerekçesiyle yürüyüşlerini yasakladığını belirtti. 

Konuya ilişkin MA'nın görüştüğü Alınak, kararı tanımadıklarını söyledi. Alınak, “Şuan Çarıklı’da bekliyoruz. Polisler de bizi yürütmemek için bekliyor. Faşizm karanlık yüzünü bir kez daha göstermiş oldu. Bu kararı tanımadığımızı söyledik. Bu yollar, bu meydanlar bizim. Hiçbir güç bu yolları ve meydanları bize yasaklayamaz. Aldıkları bu kararın yanlış olduğunu anlayacaklar. Devleti yönetenler bilsinler ki biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ALINAK TEBLİGAT BELGESİNİ İADE ETTİ

Alınak, kendisine verilen tebligat belgesinin üzerine ‘Bu karar hukuksuzdur tanımıyorum’ ifadesini yazarak iade etti. 
 
Canpolat ise OHAL’in kaldırıldığının lafta olduğunu söyleyerek, farklı yöntemlerle mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

ARAÇLA GİDECEKLER

3 Eylül Pazartesi günü yazılı açıklama yapan Emekçilerin Özgürlük Kongresi (EMK) Sözcüleri Mahmut Alınak ve Arkadaş Canpolat, yürüyüşlerinin Diyarbakır’ın Çarıklı mahallesinde güvenlik güçleri tarafından engellendiği, “Karayolu ile İdil ve Cizre’ye hareket ediyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilecik'i karış karış gezdiler, yüzlerce yazıt buldular

SONRAKİ HABER

Burdur Gölü’nün gözyaşları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...