11 Eylül 2012 12:14

Veliler 4+4+4’e karşı birleşti

MENEMEN Egekent 2 Mahallesi sakinleri yeni yapılan Anadolu Meslek Lisesinin İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine ve 4+4+4’e karşı yürüyüş yaptı. Öğrenci Velileri derneği (ÖVDER) İzmir Şubesinin çağrısı ile Egekent İlköğretim Okulu önünde toplanan mahalleliler,buradan yeni imam hatip yapılan okula yür&

Veliler 4+4+4’e karşı birleşti
Paylaş
Turan Kara


VELİLER TALEPLERİNDE KARARLI

Velilerin okulların imam hatibe dönüştürülmesine karşı olduğunu belirten Çağdaş Yüksekol imza toplarken karşılaştıkları örnekleri şöyle anlatıyor “Bir öğrenci velisi maddi sıkıntı nedeniyle eve en yakın okul olan imam hatibe kayıt yaptırmış. Servis, yemek ve diğer masraflar 500 liradan fazla tutuyor çünkü. Bir başka aile ise çocuğunu Seyrek’e göndermiş ama şikayetçi. Çocuklarını sırf imam hatibe göndermemek için sadece yol ve yemek için 325 lira vermeye katlanmışlar” Yüksekol, bu örneklerin buraya Anadolu lisesi yapılmasının şart olduğunu göstermeye yeterli olduğunu belirtiyor ve “Mevcut okulumuzun imam hatibe dönüştürülmesini istemiyoruz” diyor.
Şerife Hakyemez, seslerinin yükselmesi gerektiğini düşünüyor. “Pek çok insan yeni uygulamalara karşı tepkili ve beğenmiyor. Yeteri derecede ses çıkmadığı için pek çok şeyden haberi de olmuyor” diyen Hakyemez, kendisinin de bir oğlu olduğunu ve imam hatibe göndermeyeceğini belirtiyor. 4+4+4’ün ufacık çocukların gelişmesine olumlu katkı yapmayacağını belirten Hakyemez, “Temel becerileri gelişmeden okula gitmeleri onları okuldan soğutabilir. Küçük yaşta meslek seçimi ise daha yanlış bir şey. Çocuklar için de aileler için de doğru değil” diyor.
Yine mahalle sakini velilerden Zeynep Tugay da, velilerin istediklerinde çocuklarına din eğitimini kendilerinin verebileceğini belirterek, “Çocuklarımızın geleceği söz konusu. Küçük yaşta okula başlayan çocukların velileri de tepkili ama zorunlu olduklarını düşünüyorlar. 4+4+4’ün olumsuzluklarına karşı tüm velileri birleşmeye çağırıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Karar verildi; öğretmenlik ona göre değil!

SONRAKİ HABER

ÖDP’den Başbakan hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...