11 Eylül 2012 12:10

Karar verildi; öğretmenlik ona göre değil!

DENİZLİ’de bugün öğle saatlerinde Denizli Valiliği önünde gerçekleşen sessiz bir  eylem ,sessiz bir haykırış vardı. Eşi öğretmen olan Arif Cen oğlu Mert Poyraz Cen ile beraber Denizli Valiliği önünde 1.5 kişilik sessiz bir eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi.Mert Poyraz Cen 2 yaşında ve doğumundan it

Karar verildi; öğretmenlik ona göre değil!
Paylaş
Derya Solmaz - Bilge Önkol

Mert Poyraz Cen 2 yaşında ve doğumundan itibaren glikojen depo hastalığına sahip. Ailesi bu hastalıkla beraber yaşadıkları sorunları ve aslında böyle pek çok benzer olayın, binlerce özürlü çocukları olan ailelerin de sesi olabilmek, son bir haftalık süreçte yaşadıklarını aktarmak için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini açıkladı.
4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle öğretmen eşinin kendi okulunda norm kadro fazlası haline geldiğini ve oğullarının rahatsızlığı nedeniyle evlerine yakın bir yerde görevlendirilme talebinde bulunduklarını belirten Arif Cen; “Oğlumuzun tam teşekküllü bir hastaneden özür raporu alması gerektiği ve İl Sağlık Müdürlüğünün görüş bildirmesi gerektiği bilgisini aldım. Tam 8 gün boyunca Denizli Devlet Hastanesinde rapor almak için çaba gösterdikten sonra yüzde 82 oranında özürlüdür belgesi aldım” dedi. Gerekli tüm işlem ve evrakların tamamladıktan sonra Milli Eğitim Atama Şube Müdürlüğüne gittiğini ifade eden Cen, “ Müdüre İstenilen evrakları tamamladığımı söyledim. Özür raporunu eline aldı ve yüzde 82 özür oranını görünce aynen şu kelimeleri sarf etti, ‘Yüzde 82 özürlü bu kadar hasta çocuğu olan bir kadının okulda ne işi var? Gitsin evine çocuğuna baksın. Öğretmenlik ona göre değil’ dedi” diye konuştu.
Böyle bir durumda asıl yapılması gerekeni değil de bir aileyi, bir öğretmeni ve özürlü bir çocuğu mağdur ederek öğretmen olan anne Fatma Cen ‘in  istifa etmesi gerektiğini öngörüp, evde oturmalarını uygun bulduklarını vurgulayan, Arif Cen , “Özürlü çocuğu olan ailelere  sabıka gözüyle bakılmaması ve Türkiye’de özür durumundan atama bekleyen yaklaşık 7 bin öğretmenin varlığının artık göz ardı edilmemesi için buradayım.”diyerek basın açıklamasını sonlandırdı. Arif Cen Valilik önünde basın açıklamasından sonra eşinin işe gitme süresi olan 3 saatlik oturma eylemi gerçekleştirmek istedi Valilik buna izin vermeyerek baba ve oğlunu oradan uzaklaştırdı. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4+ 4+ 4’e dur demek için yola çıkıldı

SONRAKİ HABER

Veliler 4+4+4’e karşı birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...