02 Eylül 2018 11:24

'Ordu her geçen gün daha da betonlaşıyor'

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, 'Gün geçtikçe şehir daha fazla betonlaşıyor, yaşanmaz hale geliyor' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Örgütü deniz dolgu alanlarının ticarileşmesine ve otopark olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Altınordu ve Perşembe’de deniz kenarında otoparkın yapılmasını anlamış değiliz. Halk dinlenmek, deniz kenarında yaşamanın ayrıcalığının yaşaması gerekirsen en kullanışlı yerlerin otopark olarak değerlendirilmesi belediyeciliğin ne durumlara geldiğini de gösteriyor” dedi.

Poyraz, “Deniz doldurarak arazi elde etmek doğru bir yöntem değil. Bu yanlışlık yetmiyormuş gibi ikinci yanlışlık yapılıyor. Dolgu korunmak amacıyla yapılırsa anlamlı olur. Denizden arazi elde etmek ayrıca ek bir masraf oluyor; parasıyla da birileri zengin ediliyor” ifadelerini kullandı.

“Perşembe’nin sakin şehir kapsamına alınmasıyla ekonomik katkının yanında doğallığın da bozulmayacağını umarak sevinmiştik. Doğal ürünleriyle ünlü bir ilçeye sahip olacağımızı beklerken doğallığı bozan girişimleri görünce sevincimizden yok oldu” diyen Poyraz şöyle devam etti:

“Yapılaşma ve betonla kıyılar, balık çiftlileriyle de denizler kirletiliyor, görüntü kirliliği oluşuyor. Belediyelerin çalışmaları ticarileştirmeye yönelik. Oysa kamu yararına öncelik verilmelidir. Perşembe İskelesi yanındaki dolgu alanına yapılan düğün salonu bir gereksinimi karşılasa da yer bakımından kabul edilir değil. Yine alan otopark olarak kullanılıyor. Hem Altınordu’da hem Perşembe’de deniz manzaralı otopark fıkralık bir durum yarattı. Bu alanlar halkın dinlenebileceği, deniz kenarında yaşamanın ayrıcalığını hissettireceği bir alana dönüştürülmelidir. Ordu Büyükşehir Belediyesi her yeri ticarileştiriyor. Caddeleri, sokakları otopark yaptı. Yetmedi Altınordu Düz Mahalle’de Mehmetçik Parkı yanından sahile çıkan yaya yolunu da otopark yaptı. Çözüme yönelik, yer altı, katlı otopark yapması gerekirken bulduğu her ‘boş’ alanı otoparka çeviriyor. Gün geçtikçe şehir daha fazla betonlaşıyor, yaşanmaz hale geliyor.” (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Foça'da denize sızan akaryakıtın fuel-oil olduğu belirlendi

SONRAKİ HABER

Adalet Arayan İşçi Ailelerine polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...