01 Eylül 2018 11:32

KESK: Dersim'deki orman yangınına müdahale etmemek suçtur

KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri Dersim’de devam eden orman yangınına karşı müdahale edilmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK Genel Merkez Yöneticileri Dersim'de devam eden  orman yangınlarına dikkat çekmek için Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yaptı. KESK üye ve yöneticilerinin katıldığı açıklamada Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ve Haber Sen Genel Başkanı Musa Özdemir’in yanı sıra, Eğitim Sen, SES, BES ve Tarım Orkam-Sen genel merkez yöneticileri de yer aldı. Açıklamaya EMEP, HDP, İHD ve HDP Milletvekili Alican Önlü de destek verdi. Açıklamada yangınların bahsedildiği gibi örtü altı olmadığı belirtilerek, orman yangınlarına karşı gerekli tedbirlerin alınması için çağrı yapıldı.

BASKICI POLİTİKALAR DOĞADA DA TAHRİBAT YARATIYOR

Heyet adına açıklamayı yapan KESK Genel Sekreteri Ramazan Gündüz, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne dikkat çekerek, “Barış gününü çatışmaların alabildiğine şiddetlendiği, baskıcı ve güvenlikçi politikaların toplumu nefes alamaz bir sarmalın içine soktuğu ve bu politikalar nedeniyle doğanın ağır tahribata uğradığı bir ortamda 1 Eylül'ü karşılıyoruz” dedi.

‘ÖRTÜ ALTI DEĞİL, YAYGIN YANGIN’

Dersim’i çevreleyen ormanların bir aydır yandığına dikkat çeken Gündüz, “Yaşanan örtü altı yangın değil, açık ve yaygın yangındır. Buna rağmen hükümet ve buradaki idarecilerin güvenlik gerekçesiyle  müdahale etmediği iddiası ciddidir; bu suçtur. Yerel yöneticiler suç olduğunu bildiği için gelen heyetlere de çeşitli zorluk ve engellemeler  çıkarıyor. Bizler Dersim halkının sesi olacağız. Yanan sadece ormanlar değil orada yaşayan canlılardır, insanların kutsal mekanlarıdır. Sadece Dersim'de değil nerede olursa olsun yangın çıkartanlarla ilgili yasal işlem başlatılmalıdır. Bizlerin vergisiyle alınan yangın söndürme helikopterleri ve diğer araçlar şimdi kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak? Orman yangınlarına karşı gerekli tedbirler derhal alınmalıdır” diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aile hekimleri: Şiddet ve aşırı iş yüküne karşı 'tükendik'

SONRAKİ HABER

Bucalı esnaf: Holdinglere destek, bize vergi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa