01 Eylül 2018 09:42

Bilal Erdoğan’ın arkadaşına atama kıyağı!

Cumhurbaşkanı kararıyla Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına, Bilal Erdoğan'ın yakın arkadaşı Dr. Yasin Yıldız atandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çağrı SARI
Ankara

Cumhurbaşkanı kararıyla Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına Dr. Yasin Yıldız atandı. Yıldız, Bilal Erdoğan'ın yakın arkadaşı. Ayrıca, ETS Tur'un sahibi Mehmet Ersoy’un Turizm Bakanı olarak kabineye alınmasının ardından 'sağ kolu'nu da kadrosuna kattı. Dün yayınlanan karar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığına Neşe Çıldık atandı.

Hükümette 'kadrolaşma' iddialarını destekleyecek yeni atamalar yapıldı. Dün Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre. Bilal Erdoğan'ın yakın arkadaşı Yasin Yıldız, Milli Saraylar idaresi Başkanlığına atandı.

Milli Saraylar Genel Müdürlüğü ve Milli Saraylardan Sorumlu TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olarak da görev yürüten Yıldız'ın TÜRGEV'in İstanbul Şubesinde üyeliği olduğu biliniyor. Yıldız hakkında başka iddialar da söz konusu. Gezi Direnişi sırasında Dolmabahçe’deki eylemcilerin camide bira içtiği haberlerinin Yasin Yıldız’ın camiye girmesi sonrası basına servis edildiği öne sürülmüştü.

Cami müezzini Fuat Yıldırım'ın, mahkemede verdiği ifadede eylemcilerin camiden çıkması üzerine sabah saatlerinde Milli Saraylar’dan ‘Yasin’ isimli bir kişinin ekibiyle birlikte olay yeri inceleme ekipleri gelmeden önce camiye girdiğini söylemişti. Yıldırım’ın bahsettiği kişinin TBMM Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız olduğu basına yansımıştı.

Öte yandan Yıldız'ın adı Milli Saraylar'a bağlı kafeteryaların ‘konsinye’ usulü işletmeye verilmesi sonrası gündeme gelen usulsüzlük iddiaları ile de gündeme gelmişti. Dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in talimatı ile Bilal Erdoğan'ın arkadaşı ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız'ın da aralarında bulunduğu Yönetim Kurulu üyeleri hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

ŞİRKETİN SAĞ KOLUNU DA BAKANLIĞA ATADI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığına Neşe Çıldık atandı. Turizm sektöründe farklı idarecilik görevlerinde bulunan Neşe Çıldık, en son ETS Grubu Yatırım ve Planlama Danışmanı olarak görev yapıyordu. Neşe Çıldık, ETS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy’un Maxx Royal Otel zincirlerinin turizm yatırım ve planlama çalışmalarında sağ kollarından biri olarak görev aldı. 1 Eylül 2018 tarihli kararname ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve işletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Sedat Sert’in yerine aynı göreve atandı.

ÖNCEKİ HABER

Cihatçıların kontrolündeki Azez'de bombalı saldırı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Tezer Özlü’de kadının var olma mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...