31 Ağustos 2018 20:17

Malatya’da 1 Eylül etkinliği: Barışı istemeye devam edeceğiz

Malatya’daki 1 Eylül etkinliğine 10 Ekim Ankara Katliamında yakınlarını kaybeden aileler de katıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Malatya’da İHD tarafından Barış Parkı’nda yapılan 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine EMEP, HDP, CHP, KESK, PSKAD, ÇAD gibi demokratik kitle örgütleri ve 10 Ekim aileleri katıldı. Barış Parkı’ndaki 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenler anısına yaptırılan Barış Anıtı önünde yapılan etkinlikte ilk konuşmayı İHD Malatya Şubesi Başkanı Gönül Öztürkoğlu yaptı.  

‘GÜZEL GÜNLER GELMEZ BİZE, BİZ GÜZEL GÜNLERE YÜRÜMEDİKÇE!’

Öztürkoğlu, “Biz insan hakları savunucuları terör ve savaşların son bulması, dünya barışının sağlanmasını talep ediyoruz” dedi. Öztürkoğlu, “Barışı kazanmak için durmadan yorulmadan barışı istemeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki ‘Güzel günler gelmez bize, biz güzel günlere yürümedikçe!’ “ dedi. 

Öztürkoğlu son olarak, “Yarın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Merkez Postanesi önünde saat 18.00’de basın açıklaması yapılacaktır. Tüm halkımızı davet ediyoruz.” diyerek çağrı yaptı.

‘10 EKİM’DEN SONRA ACILAR KATLANARAK DEVAM ETTİ’

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaralanan Hasan Akdemir ise , “O gün biz ülkeye, dünyaya barış gelsin diye Ankara’ya gidiyorduk. Eğer 10 Ekim’deki patlama olmasaydı ülkemizde her şey bu kadar karanlık olmazdı. 10 Ekim’den sonra acılar katlanarak devam etti. Biz barışın gelmesini, savaşın derhal son bulmasını istiyoruz.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

YARGI KARARLARI CAN YAKIYOR

KESK dönem sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya,  “Yargı kararlarına baktığımız zamansa yüreğimizin bir kere daha kanadığını görüyoruz. Adaletin herkese lazım olduğunu defalarca söyledik. Bu yürekleri kanatmasınlar. Dilerim yüksek yargı bu kararları biran önce sonlandırır, bu işte sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasının da yolu açılır. Bu en büyük dileğimiz, en büyük beklentimiz, en büyük mücadele alanımız olarak devam edecek” diyerek sözlerini bitirdi.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK!’

Son olarak konuşan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden Mehmet Ali Kılıç’ın babası Kemal Kılıç ise, “Oraya barış olsun diye gitmişlerdi. Savaş insanlık suçudur. Kimsenin ölmesini hiçbir zaman hiçbir insanın isteyeceğini tahmin etmiyorum. 9 Ekim akşamı burada çocuklarımız güle eğlene, otobüslerinde şenlik içerisinde Ankara’ya gittiler ve şunu sordular ‘Biz her zaman Ankara’ya giderken kolluk kuvvetleri çıktığımız illerden başlayarak vardığımız ile kadar 10 noktada  arama yaparlardı. Şimdi neden yapmadılar?​’ “ dedi.  

Kılıç, “Mücadeleleri mücadelemize, anıları anılarımıza örnek olacaktır. Bunları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu davayı Fizan’a da sürseler bu mücadelemiz devam edecektir.” (MalatyaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SGK borçlarının yapılandırılması 7 Eylül'e kadar sürecek

SONRAKİ HABER

Amedspor’da TFF krizi çözüldü: Futbolcular hazırlıklarına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...