31 Ağustos 2018 16:09

İstanbul '1 Eylül Dünya Barış Günü' mitingi Bakırköy'de

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstanbul Bakırköy’de 2 Eylül Pazar günü düzenlenmek istenen mitinge İstanbul Valiliğinden izin çıktı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstanbul Bakırköy’de 2 Eylül’de düzenlenmek istenen mitinge izin çıktı. Yapılmak istenen miting için EMEP, HDK, HDP, DİSK, KESK ve İHD gibi çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü, sendika ve dernek tarafından İstanbul Valiliğine geçtiğimiz günlerde başvuruda bulunulmuştu. Yapılan başvuru doğrultusunda Valilikten mitinge izin çıktı.

2 Eylül saat 15.00’da Bakırköy Özgürlük Meydanında gerçekleştirilecek mitinge dair HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Züleyha Gülüm, Ömer Faruk Gergerlioğlu ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ve Miting Tertip Komitesi Başkanı Yusuf Gülen basın toplantısı düzenledi. HDP İl Örgütü binasındaki düzenlenen toplantıda salona “Barıştan özgürlükten demokrasiden vazgeçmeyiz” pankartı asıldığı görüldü.

‘BARIŞ, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN 1 EYLÜL ETKİNLİKLERİNE’

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle bu mücadelelerin sesi, soluğu olacaklarını dile getiren Çepni, İstanbul’da 2 Eylül Pazar Günü saat 15.00’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelerek taleplerini haykıracaklarını söyledi. Çepni, eşitlik, barış ve özgürlük mücadelesinden yana olan herkesi 1 Eylül etkinliklerine davet etti. Açıklamanın ardından HDP milletvekilleri Taksim İstiklal Caddesinde bildiri dağıtarak yurttaşları mitinge davet etti. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti vekili istifa etti, Akşener 'vekillikten de etsin' dedi

SONRAKİ HABER

Yurttaki öğrencinin dövüldükten sonra ölmesiyle ilgili 3 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa