31 Ağustos 2018 15:22

Yol-İş Kayseri Şube Başkanı Özmel: Kadro hakkı için mücadele sürecek

Kayseri’de Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası 1 No’lu Şube, yarın olağan kongresini yapacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

Kayseri’de Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası 1 No’lu Şube, yarın olağan kongresini yapacak. 112 delegenin katılacağı kongrede Atilla Özmel başkanlığındaki liste ile şube yönetiminde görev almak isteyen kişiler yarışacak.

Kongre öncesi görüştüğümüz Yol-İş Şube Başkanı Atilla Özmel, sendikal anlamda yapılmayanları yapmak iddiasıyla göreve geldiklerini ve görevde oldukları 2.5 yıllık sürede yaptıkları eylem ve etkinliklerle bu sözü yerine getirdiklerini dile getirdi. Özmel, delege seçimlerinde de üyelerinin desteğini aldıklarını ifade etti.

Taşeron işçilerin kadro kapsamı dışında kaldıklarını dile getiren Özmel, “Kadro alamayan işçilerin olması bir hayal kırıklığı yarattı. Belediyeler ve özel idarelere kadro verilmedi. Yan şirkete taşeron olarak devam etti. Karayollarında çalışan Türkiye geneli on bin işçi kadro dışı kaldı. İlimiz Kayseri’de bu rakam binin üzerinde” dedi. Bu durumun iş barışını bozacak bir uygulama olduğunu söyleyen Özmel, devam etti: “Kadro alan işçilere de bir sözleşme dayatıldı. 2021 yılına kadar toplusözleşme yapmak için hiçbir sendika söz sahibi olamayacak. Yüzde 4’lük zamlar ile devam edecek. Maaşlar eriyip gidecek. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi için mücadelemizi vereceğiz.”

1 EYLÜL GÜNÜ TESADÜF SEÇİLMEDİ

Kongre günü için 1 Eylül’ün tesadüf seçilmediğini dile getiren Atilla Özmel, “1 Eylül Dünya Barış Günü seçtiğimiz özel bir gündür. Dünyada, bölgemizde ve Ortadoğu coğrafyasında emperyalist güçlerin paylaşım savaşları devam ediyor. Buradan 1 Eylül gününde kongremizde, ülkemize yönelik ekonomik gidişat noktasında üretmenin önemli olduğunu ve her alanda bağımsız olmamız gerektiğini vurgulayacağız. Yine neo-liberal politikaların işsizliği körüklediği, gelir dağılımındaki adaletsizliği, vergi dilimlerinde adaletsizliği vurgulayacağız. Şu anki vergi sistemi ‘çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacak’ deniliyor fakat durumun tam tersi hatta ‘az kazanandan çok, çok kazanandan hiç vergi alınmıyor’ diye düşünüyorum. İşçi sağlığı ve güvenliği konusuna değinmeden geçemeyeceğiz. Yılda 2 bine yakın işçi arkadaşımız alınmayan önlemler sonucu yaşamlarını kaybediyor. Kısaca, kongremizde can yakıcı konulara değineceğiz diyorum ve herkese başarılar ve kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Karamollaoğlu: Yerel seçimlerde ittifak diye bir şey olmaz

SONRAKİ HABER

Kristal-İş Kurucu Başkanı Mehmet Şişmanoğlu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...