31 Ağustos 2018 13:35

Rai al Youm: Türkiye ile Rusya İdlib konusunda anlaştı

RAI al Youm gazetesi, Türkiye'nin İdlib’in operasyonu konusunda Rusya ile anlaşmaya vardığını iddia etti.

Fotoğraf: Muhammed Abdullah/AA

Paylaş

RAI al Youm gazetesi, Türkiye yönetiminin aşamalı olarak yapılacak olan askeri operasyonu kabul etmesinden sonra İdlib’in operasyonu konusunda Rusya ile anlaşmaya vardığı iddia edildi. Haberde Ankara’nın, Rus tarafının el Kaide bağlantılı cihatçı grup Heyet Tahrir el Şam’ın “kendini tasfiye etmesi ile ilgili isteğini kabul ettiği” ve bunu duyurmak için zaman istediği ileri sürüldü.

Üst düzey bir diplomatik kaynak Rai al Youm’a, “Teröristleri temizlemek için İdlib’in tasfiye edilmesi anlaşmasının Türkiye’nin kademeli askeri operasyonları kabul etmesinden sonra bugün fiilen gerçekleştiğini” söyledi. Buna göre, Lazkiye kırsalı ve Cisr el Şugur’dan başlayacak olduğu belirtilen askeri operasyon Hama kırsalındaki Sehel el Gab’dan devam edecek.

‘ABD YIĞINAK YAPIYOR’

Kaynak, ABD’nin bölgeye yığınak yapmasının devam ettiği bir durumda zamanın kimsenin yararına olmadığını belirterek Rusya’nın Ankara’dan pozisyonunu belirlemesini istediğini söyledi.

Kaynak, Türkiye’nin henüz başlama saati belirlenmemiş olan askeri operasyonun ilk aşamasındaki pozisyonunu Rus tarafına bildirdiğini sözlerine ekledi.

Aynı kaynak, bu konuyla ilgili olarak Rusya’nın yanıtından bahsetmedi. Ancak, Türkiye'nin İdlib'den gelen sivil mülteciler için düzenlemeleri kabul ettiğini doğruladı. Ayrıca kaynak önümüzdeki saatlerde emir bekleyen orada savaşmaya hazır askeri birliklerin olduğuna dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

JES'e karşı çıkan köye komando birlikleri gönderildi

SONRAKİ HABER

Merkez Bankasından yeni 'swap' hamlesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...