31 Ağustos 2018 10:45
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ağustos 2018 11:47

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisarspor'un Avrupa'daki rakipleri

UEFA Avrupa Ligi 2018-19 sezonunda, Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisarspor'un rakipleri belli oldu.

Görsel: UEFA

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplar, bugün Monaco'da çekilen kuraların ardından belli oldu.

Buna göre, temsilcilerimizden Fenerbahçe D Grubu'nda Anderlecht (Belçika), Dinamo Zagreb (Hırvatistan) ve Spartak Trnava (Slovakya), Beşiktaş I Grubu'nda Genk (Belçika), Malmö (İsveç), Sarpsborg (Norveç), Akhisarspor ise J Grubu'nda Sevilla (İspanya), Krasnodar (Rusya) ve Standard Liege (Belçika) ile mücadele edecek.

‘ÇEKİNEN DEĞİL ÇEKİNİLEN BİR TAKIMIZ ARTIK’

Beşiktaş Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, ''Şampiyonlar Ligi'nden geldik, buradaki tecrübemizi sahaya yansıtıp tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz ve kazanacağımıza da eminim. Biz artık çekinen değil çekinilen bir takımız ve kendimize güvenimiz tam.

Bu kura sadece Beşiktaş değil Türk futbolu açısından da çok önemli. Çünkü Beşiktaş ile beraber Fenerbahçe ve Akhisarspor da Belçika takımını çekti. Belçika ülke puanı olarak bizden üstte ve büyük bir fırsat bu kura. Yani Belçika takımlarını hepimiz yenersek ülke puanı açısından ve Belçika'yı geçme açısından çok büyük yol kat etmiş oluruz. Bu sebeple başta kendi takımım Beşiktaş olmak üzere Fenerbahçe ve Akhisarspor'a da başarılar diliyorum. Dün Galatasaray da iyi bir kura çekti, onlara da başarılar diliyorum. İnşallah bu sene ülke puanı açısından çok iyi bir Avrupa sezonu geçiririz'' dedi.

‘HEDEFİMİZ FİNAL’

Hukuk işlerinden sorumlu yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu ise, ''Biz takımımıza güveniyoruz. Çok iyi bir kadromuz var ve bu kupayı alacak güce sahip olduğumuza inanıyoruz. Bu yüzden Avrupa Ligi'nde hedefimiz sonuna kadar gitmek. Zor ama başaracağımıza yürekten inanıyoruz'' diye konuştu.

AKHİSARSPOR'A FAVORİLİ GRUP

Akhisarspor'un rakiplerinden Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'ni 3'ü 2013-2016 yılları arasında üst üste olmak üzere toplam 5 kez kazandı. İspanyol temsilcisi, UEFA Süper Kupa'yı da 1 kez müzesine götürdü. Sevilla'nın kadrosunda Andre Silva, Nolito, Jesus Navas, Simon Kjaer, Aleix Vidal gibi yıldız futbolcular bulunuyor.

Sevilla, İspanya Ligi'nde halen Real Madrid ve Barcelona'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Akigo'nun rakiplerinden Standard Liege, Belçika futbolunun en köklü takımlarından biri. Krasnodar ise son yıllarda atağa kalkıp geçen sezon Rusya Ligi'ni dördüncü sırada tamamladı. UEFA'da ilk maçlar 20 Eylül'de oynanıp grup aşaması 13 Aralık'ta son bulacak. 4'er takımlı 12 grubun yer aldığı kupada çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonrası gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan ekipler isimlerini son 32'ye yazdıracak. Gruplarında son 2 sırada kalan takımlar ise elenecek.

15 YIL SONRA İLK

Akhisarspor, Ege Bölgesi'ni 15 yıl sonra ilk kez Avrupa arenasında temsil edecek. Ege'den son olarak Denizlispor, 2002-03 sezonunda o dönemki adı UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'ne katıldı. Kupada müthiş bir performans sergileyen Horoz, ilk turda Fransız temsilcisi Lorient'i, 2. turda Çekya'dan Sparta Prag'ı, 3. turda yine Fransız devi Lyon'u elemeyi başardı. Kupada 4. turda günümüzde Manchester United'ı çalıştıran Jose Mourinho'nun görev yaptığı, kadrosunda dönemin ünlü yıldızlarını bulunduran Portekiz temsilcisi Porto'ya elendi. Porto, o sezon UEFA Kupası'nı alıp, sonraki sezon da Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Leverkusen, Ludogorets, Zürih, AEK Larnaca

B Grubu: Salzburg, Celtic, Leipzig, Rosenborg

C Grubu: Zenit, Kobenhavn, Bordeaux, Slavia Prag

D Grubu: Anderlecht, Fenerbahçe, Dinamo Zagreb, Spartak Trnava

E Grubu: Arsenal, Sporting Lizbon, Karabağ, Vorskla

F Grubu: Olimpiyakos, Milan, Real Betis, Dudelange

G Grubu: Villareal, Rapid Wien, Spartak Moskova, Rangers

H Grubu: Lazio, Marsilya, Frankfurt, Apollon

I Grubu: Beşiktaş, Genk, Malmö, Sarpsborg

J Grubu: Sevilla, Krasnodar, Standard Liege, Akhisarspor

K Grubu: Dinamo Kiev, Astana, Rennes, Jablonec

L Grubu: Chelsea, PAOK, BATE, Vidi (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Özel'den Binali Yıldırım'a: Soru önergelerinde görevinizi yapın

SONRAKİ HABER

CHP'den Türk-İş'e ziyaret: Ekonomik ve sosyal konsey toplanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...