31 Ağustos 2018 10:25

CHP'li Özel'den Binali Yıldırım'a: Soru önergelerinde görevinizi yapın

CHP'li Özgür Özel, Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcıları tarafından yanıtlanmayan soru önergelerini yazdı.

Fotoğraf: Hakan Göktepe/AA

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, soru önergelerinin bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcıları tarafından yanıtlanmaması nedeniyle TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a yazı yazdı. Özel, Anayasa ve TBMM İç Tüzüğüne göre soru önergelerinin 15 gün içerisinde cevaplanması gerektiğine dikkat çekerek, TBMM İç Tüzüğünün süresi içinde cevaplandırılmayan sorular için Meclis Başkanı’na ilgili bakanlara dikkat çekme yazısı gönderme sorumluluğu yüklediğini hatırlattı. 

TBMM verilerine göre halen işlemde olan 405 soru önergesi incelendiğinde 25 Temmuz 2018 tarihinden sonra verilen soru önergelerinin işleme konulmadığını ifade eden Özel, yalnızca 5 soru önergesinin yanıtlandığı, bu önergelerin ise yanıtlama süresinin 1 ayı bulduğunu belirtti. 
16 Nisan referandumuyla kabul edilen anayasa değişikliği sürecinde Yıldırım'ın “Meclis'in daha güçlü hale getirileceği”ne yönelik konuşmalarını hatırlatan Özel, yasama organının daha güçlü hale getirilmesinde TBMM Başkanı olarak görevlerini hatırlattı. Özel, TBMM Başkanı olarak Yıldırım'dan anayasa ve içtüzüğün kendisine yüklediği sorumluluk ve ödevleri yerine getirmesini istedi. Özel, “Soru önergelerinin işleme alınması sürecinin hızlandırılması, soru önergesi yöneltilen cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların anayasa ve içtüzükte belirtildiği süre içinde yanıt vermelerinin sağlanması, süresi içinde yanıt vermeyen cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların uyarılması noktasında üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmenizi talep ediyorum” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ovacık altın madeni hukuki süreci çözülmez bir bilmece gibi

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisarspor'un Avrupa'daki rakipleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...