31 Ağustos 2018 09:28

19 yaşındaki işçi 4. kattan düşerek ağır yaralandı

İstanbul'da Koşuyolu'da 19 yaşındaki Şahin Kızıltaş, çalıştığı binanın 4. katından düşerek ağır yaralandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

İstanbul Koşuyolu’da dış kaplama yaparken 4 kattan düşen 19 yaşındaki Şahin Kızıltaş isimli işçi ağır yaralandı. Vücudunda kırıklar oluşan ve Haydarpaşa Numuna Hastanesi’nde tedaviye alınan Kızıltaş’ın kuzeni Dilan Kızıltaş, yaralanmanın işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı için yaşandığına dikkat çekti. Firma yetkililerinin telefonla aramak ve çiçek yıllamakla yetindiğini söyleyen Kızıltaş, henüz herhangi bir yetkilinin ziyarette bile gelmediğini dile getirdi.

Güven İnşaat tarafından Onur Sitesi’nde yapılan dış cephe kaplama işinde çalışırken 4. kattan düşen 19 yaşındaki inşaat işçisi Şahin Kızıltaş ağır yaralandı. Bilincinin açık olduğunu ve kendisiyle sohbet edebildiklerini söyleyen Kızıltaş’ın kuzeni Dilan Kızıltaş, “Dış cephe kaplama yaparken arkadaşının uzanamadığı bir yeri yapmaya çalışmış. Ondan sonra yemeğe çağırmışlar. Tekrar yerine geçmeye çalışırken ayağının altındaki tahtanın kayması sonucu yere düşmüş. İş güvenliği uzmanı başında durmamış. Alanda değilmiş. Haftada bir uğruyormuş. Sözlü olarak bir eğitim verilmiş o kadar” dedi. Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan Kızıltaş’ın belinde ve kaburgalarında kırıklar oluşurken, kaburgasındaki kırıklar dalağına ve karaciğerine saplanmış. Öte yandan sağ bacağında kaval kemiği ve topuğu kırık, sol topuğunda çatlak var.

Şahin Kızıltaş’ın ameliyat olacağını ve sağ bacağına platin takılacağını anlatan Dilan Kızıltaş, olayın üzerinden 3. gün geçmesine rağmen kuzeninin halen yemek yiyemediğini belirtti.

YETKİLİ KİMSE GELMEDİ HENÜZ

İnşaat firması yetkililerinin arayarak “Elimizden geleni yaparız” dediğini aktaran Kızıltaş, devam etti: “Ama şuana kadar hastaneye yetkili olan hiç kimse gelmedi. İnşaatta iş güvenliği uzmanı olduğunu iddia eden biri geldi. Geçen gün bir tek geçmiş olsun diye aradılar, çiçek gönderdiler. Biz haklarımızı her türlü arayacağız. Kuzenimin durumu netleşsin avukatlar aracılığında konuşulacak zaten."

ÖNCEKİ HABER

Danıştay saldırısında karar verildi, Osman Yıldırım sınırda yakalandı

SONRAKİ HABER

‘Hakikat ve adalet mücadelesi yürüten Cumartesi Anneleri yasaklanamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...