31 Ağustos 2018 09:16

10 Ekim'in firari sanıklarının duruşması 8 Kasım'da

10 Ekim Ankara Katliamı Davası'nda 16 firari sanığın yargılamasının devam etmesi için 8 Kasım 2018 tarihine duruşma günü verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı Davası'nda verilen kararın ardından firari sanıklarla ilgili yargılama için 8 Kasım 2018 tarihine duruşma günü verildi. 10 Ekim davasının sonucunda tutuklu 19 sanık için mahkumiyet kararı verilerek, halen yakalanamayan firari 16 sanığın dosyası ayrılmıştı. Firari sanıkların isimleri şöyle; İlhami Balı, Savaş Yıldız, Edremit Türe, Deniz Büyükçelebi, Yakup Selağzı, Kasım Dere, Nusret Yılmaz, Mustafa Delibaşlar, Walentine Slobodjanjuk, Muhammed Zana Alkan, Ömer Deniz Dündar, Cebrail Kaya, Ahmet Güneş, Kenan Kutval, Bayram Yıldız, Hasan Hüseyin Uğur.

AVUKATLAR İSTİNAF MAHKEMESİ'NE BAŞVURMUŞTU

10 Ekim Davası Avukat Komisyonu, yaptığı açıklamada “Duruşmayı takiben yapmış olduğumuz açıklamada davanın sadece bir aşamasına ilişkin bir kararın sözkonusu olduğunu, yargılamanın ve adalet mücadelemizin devam ettiğini ilan etmiştik. Tutuklu 19 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarına karşı verilen cezaların düşük olması sebebiyle sanıkların aleyhine olarak Ankara Bölge Adliye Mahkemesine istinaf başvurusunda bulunulmuş olup, katliam yargılamasının bir ayağı istinaf mahkemesinde sürmektedir” denildi.

'ADALET ISRARIMIZ SÜRECEK'

Öte yandan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından firari sanıklar yönünden ayrılan dosya için yeni esas numarası ile 8 Kasım 2018 tarihine duruşma günü verildiği kaydedilen açıklamada, ayrılan bu dosya ile 10 Ekim Ankara Katliamı davasının ikinci ayağının da 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ettiği aktarıldı. Kamusal sorumlular da dahil olmak bütün sorumluların yargılanması konusundaki adalet mücadelesinin kesintisiz olarak sürdürüleceği belirtilen açıklamada, “Çok sayıdaki kanıt ve belgeye karşın devletin sorumluluğunun görmezden gelinmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz. Yapmış olduğumuz suç duyuruları, karara ilişkin itiraz yolları ve devam eden yargılama üzerinden adalet ısrarımız sürmektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mitinge saldırıda ihmalkârlık: Bakanlık Lisa Çalan'a tazminat ödeyecek

SONRAKİ HABER

Danıştay saldırısında karar verildi, Osman Yıldırım sınırda yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...