11 Eylül 2012 10:28

Levent Tüzel, Afyon'daki patlamayı Meclise taşıdı

AFYON’daki patlamanın ardından hala aydınlatılmayan sorular olduğunu belirten Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Divan Üyesi ve İstanbul Milletvekili İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel 25 askerin ölümüne, 11 askerin de yaralanmasına yol olayı Meclise taşıdı.Tüzel’in Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a sorduğu sorul

Levent Tüzel, Afyon'daki patlamayı Meclise taşıdı
Paylaş

Tüzel’in Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a sorduğu sorulardan bazıları şunlar:
-Elektrik kontağından çıkabilecek yangınlara karşı bir çok cephanelikte olağan elektrik aydınlatması bile yapılamazken, neden gece sayım yapılmıştır. Bu emir neden ve kim tarafından verilmiştir?
-Gece sayımı yapılacak kadar aciliyeti olan askeri mühimmatın sevkıyatı nereye yapılacaktı?
-Hükümetinizin bölgede küresel aktör ülke olma hevesiyle son dönemde uygulamaya koyduğu, içeride ve dışarıda savaş politikaları olmasaydı bu gençlerimiz yaşamını yitirecek miydi?
-Genel Kurmay Başkanlığının açıklamasında ‘bilinmeyen sebep’ olarak nitelendirilen bu patlama, nasıl oluyor da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından henüz patlamadan 6-7 saat sonra ‘Kesinlikle terör saldırısı değildir’ açıklaması yapılabilmektedir?
-Dünyanın 17. büyük ekonomisine ve NATO’nun en büyük askeri gücüne sahip birkaç ülkeden biri olunmakla övünen hükümetinizin, 25 gencimizin yaşamına mal olan patlamayı, Bangladeş ve Afganistan’daki patlamalarla izah etmeye çalışmak kabul edilebilir mi?
-Yaralı kurtulan bir asker, ‘Ben namaza gittim o arada patlama oldu’ diyor. Bu kadar aciliyeti olan böyle bir görevlendirme sırasında askeriye kurallarına göre namaz kılmak için askeri personel görevden muaf tutulabiliyor mu?
-Bu patlamada ve genel olarak askerlik sırasında yaşamını yitiren askerlerimizin kendileri ve ailelerinin yaptıkları iş, meslek ya da gelir durumları nedir?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Harç eylemine polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Pamuk tarlalarında geçen bir hayat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...