30 Ağustos 2018 23:36

Defalarca karakola gidip önlem isteyen kadın saldırıya uğradı

Eşinin saldırısına uğrayan Ergül İsenç'in yakınları: Defalarca karakola gidip eşinden şikayetçi oldu ama önlem alınmadı.

Ergül İsenç

Paylaş

Berivan BALKAY
Eren ERGİNE
İstanbul

İstanbul Esenyurt’ta fabrika işçisi olan Ergül İsenç isimli kadın ve annesi boşanmak istediği eşinin bıçaklı ve silahlı saldırısına uğradı. Bayram tatili sonrasında işe başladığı gün eşinin saldırısına uğrayan Ergül İsenç hâlâ yoğun bakımda. Yakınları İsenç’in defalarca karakola gidip eşinden şikayetçi olduğunu ama önlem alınmadığını belirterek ‘tek istediğimiz en fazla cezayı alması’ dedi. 

27 Ağustos Pazartesi günü işe gitmek için annesiyle birlikte evinden çıkan Ergül İsenç, 16 yıldır evli olduğu eşinden boşanmak istediği için bıçaklı saldırıya uğradı. Yakınları, üç çocuk annesi olan İsenç’i ve annesini bıçakladıktan sonra gözaltına alınan H.İ.’nin, İsenç’e ve çocuklarına düzenli olarak şiddet uyguladığını ve aynı zamanda sürekli alkol aldığını ifade etti. Gazetemize konuşan yakınları, İsenç’in daha önce defalarca karakola gidip kocasından şikayetçi olduğunu hiçbir önlem alınmadığını dile getirdi. Kocasının, çalıştığı işyerlerine gelerek sürekli İsenç’i taciz ettiğini belirten yakınları, işyerinde dahi kendisine şiddet uyguladığını söylediler.

‘ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ ERGÜL’Ü SORMAK?​’

Yakınlarından biri defalarca polise başvurulduğunu, emniyete giderek şikayet edildiğini ama yardımcı olunmadığını belirterek. “Şimdi bizi ‘öldü mü ölmedi mi’ diye arıyorlar. Arayıp olayın nasıl olduğunu soruyorlar. O zaman hiç kimse ilgilenmedi, hiç kimse umursamadı Ergül’ü. Ergül’ün karakolun önünde yattığını biliyoruz biz. Ellerinde kayıtların olduğunu, şikayetlerin olduğunu söyledim. ‘Bu zamana kadar sormadınız da şimdi mi soruyorsunuz. Şimdi mi aklınıza geldi Ergül’e olanları sormak’ dedim polislere. Ciddiye almıyorum hiçbirini, konuşmadım yani” diyerek kızgınlığını dile getirdi. 

İsenç’in yakınları en son yaşanan kavgada İsenç’in karakola gittiğini ancak H.İ.’nin alkollü olduğu gerekçesiyle karakolda ifadesinin dahi alınmadığını ifade etti. 

‘AİLEM ZARAR GÖRMESİN’ KORKUSU VARDI’

Ramazan ayında Ergül İsenç’in 2 çocuğunu alarak Esenyurt’tan ayrılıp bir sığınma evine gittiğini söyleyen yakınları, 2 ay kadar sığınma evinde kaldığını sonrasında annesinin evine döndüğünü belirtti. Sığınma evinde de eşinin Ergül İsenç’i taciz ettiğini, sığınma evinin kapısında yattığını dile getirdi. Yakınlarından biri, “Ergül daha önce de boşanmak istiyordu. Hatta sanırım bir kez dava açtı ama galiba geri çekti davayı. ‘Bana bir şey yaparsa yapsın ama aileme çocuklarıma zarar vermesin’ diyordu. Tek korkusu buydu, korkusu da gerçek oldu zaten” dedi. H.İ.’nin gözaltına alındığı esnada çekilen görüntülerinden bahseden yakınları, “Eşini ve kayınvalidesini bıçaklıyor, kendi akrabaları arkasından helal olsun diye bağırıyorlar” diyerek tepki gösterdi. 

“Ergül’den boşanması karşılığında oturdukları evi istemiş. Evi satacağım demiş. Ergül de ev onun olsun yeter ki beni ve çocuklarımı rahat bıraksın düşüncesiyle evi verdi kendisine. Bayramda evin tapusunu verdiler. İstediği her şeyi aldı” diyen yakınları, İsenç ve annesinin sağlık durumuna ilişkin olarak da şunları söyledi; “Ergül’ü yoğun bakımdan çıkartmıyorlar. O kadar çok bıçak darbesi var ki. Sanırım diz kapağını kurşun parçalamış, platin takacaklar. Annesi biraz daha iyi durumda.”

‘YASALAR KADINLARI KORUMAKTA ÇOK YETERSİZ’

Yasaların kadınları koruma konusunda çok yetersiz olduğunu ifade eden İsenç’in yakınları “Bazı kadınlar çok çaba gösteriyor. Ergül de çok çaba gösterdi. Ama bazı kadınlar susuyor. Karakollar sahip çıksa ilgilense zaten bir sorun yaşandığında hemen gideriz ama ilgilenmiyorlar. Hiç ilgilenmiyorlar hem de. Ergül’e bir koruma çıkartılabilirdi, o adama uzaklaştırma verilebilirdi ya da hastaysa bu adam tedavi olması için hastaneye yatırılabilirdi. Ama hiçbirisini yapmadılar” diye konuştu. 

Saldırgan kocanın cezalandırılması gerektiğini dile getiren yakınlar şunları söyledi; “Lütfen çok ceza alsın. Artık uğraşmasın bu insanlarla. Üç sene beş sene de olsa, ki beş sene ceza alacağını hiç sanmıyorum. Her şey o kadar kolaylaştı ki! Cezaevinden çıktığında da aynı şeyleri yapacak ve biz hep bu korkuyla yaşamak istemiyoruz. Bu insanlar hastanede yatarken o elini kolunu sallayıp gezmesin.” 

 

ÖNCEKİ HABER

YKS tercih sonuçları açıklandı; binlerce öğrenci mağdur

SONRAKİ HABER

İzlandalı ünlü müzik grubu vergi kaçırma suçlamasıyla yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...