30 Ağustos 2018 16:58

Elazığspor’a verilen destek sözü tutulmadı

Elazığspor taraftarları valilik önünde toplanarak oturma eylemi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Can BULUT
Umut VURAL
Elazığ

Binali Yıldırım tarafından destek sözü verilen Elazığspor, maddi yetersizlikten dolayı transfer tahtasını açamadı. Duruma tepki duyan taraftar dernekleri valilik önünde toplanarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Elazığsporlu futbolcular da takım otobüsü ile gelerek taraftara destek oldu.

Uzun bir süredir maddi sıkıntılar yaşayan Elazığspor, takım kampına 6 oyuncu ile katıldı. Sezon başlamasına rağmen halâ transfer tahtasını açamadı. Zor zamanlar yaşayan takıma seçim öncesi Elazığ’da yapılan mitingde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım destek sözü vermişti. Ancak takımın durumunda bir değişme yaşanmadığını gören taraftarlar oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi boyunca yönetimi istifaya çağıran taraftarlar sık sık “yönetim istifa”, “vekiller neredesiniz?​”, “sahipsiz Elazığ” sloganları attı. 

‘VAATLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Elazığspor Narkoz Taraftar Grubu üyesi Burak Sudan, “Henüz transfer tahtasını açabilmiş değiliz. Tepkimiz şehrimizin markası haline gelmiş olan Elazığspor’u bu hale getirenlere ve bu krizde bizlere söz verip seçim sonrası Elazığ’a ayak dahi basmamış olan siyasilerdir” dedi. Elazığspor Narkoz Taraftar Grubu başkanı Mücahit Biçer, verilen vaatlerin yerine getirilmesini istedi. 

YILDIRIM DESTEK SÖZÜ VERMİŞTİ

24 Haziran seçimlerinden önce kente gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım yaptığı mitingde Elazığspor hakkında şunları söylemişti: “21 Haziran’da stadyumun temelini atıyoruz. ‘Endişelenmeyin gençler Elazığspor sahipsiz değildir. Elazığspor’un sahibi benim, ne gerekiyorsa yapılacak. Ayrıca Elazığspor üzerinden ucuz siyaset yapanları da kınıyorum.”

ÖNCEKİ HABER

Doğalgaz hattı kazısında toprak kayması: 2 işçi ağır yaralı

SONRAKİ HABER

MMK Metalurji işçileri: Rekor kırarken gelin kârı paylaşalım demediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...