Amedspor sahaya çıkamamakla karşı karşıya

Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, yeni sezon öncesi kulübün yaşadığı ekonomik sorunlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

30 Ağustos 2018 11:50
Paylaş

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Amedspor, TFF’ye olan 800 bin TL’lik borcu yarın ödeyemediği takdirde ligde oynayamamakla karşı karşıya. Oyuncular antrenmana çıkmazken yaşanan durumla ilgili açıklama yapan kulüp destek çağrısında bulundu.

BORÇ ÖDENMEZSE MAÇA ÇIKAMAYABİLİRLER

Amedspor Şeyhmus Özer tesislerinde konuyla ilgili kulüp başkanı ve teknik direktörü basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Amedspor Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak, yaşanan ekonomik sıkıntının takımda ciddi kırılmalara yol açtığını belirterek, ödenmesi gereken borç ödenmediği  takdirde Samsunspor maçına çıkamayacaklarını ifade etti. Küçükbayrak, “ Bıçak kemiğe dayandı. Dün 3 arkadaşımız antrenmana katılmazken, bugün tüm takım  katılmayacak. Bunun nedeni de alacaklarına dönük sorunlardır. 2 aydır arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Sonuçta bu işten ekmek kazanan ailesine, ailesine ekmek götüren insanlar. Yaşanan bu soruna karşı ciddi bir duyarsızlık var. Biz yönetim olarak, hocalar, sporcular olarak elimizi taşın altına soktuk, gerekirse gövdemizi de koyarız. Amedspor’un yaşadığı ekonomik sorun bizi olumsuz etkiliyor. Biz bu hafta Samsunspor’a konuk olacağız. Öyle bir noktaya geldi ki sporcularımız bu konuda motive etmeye zorlanıyoruz. TFF’ye 800 bin TL borç eğer bu ödenmezse transfer yasağı gelecek. Bu kulübe herkesin sahip çıkması lazım. Borç ödenmediği takdirde belki  –3 puanla lige başlayacak  belki de maça çıkamayacak” dedi.

‘HALKIN TAKIMIYSA DESTEK OLMALIYIZ’

Ardından konuşan Amedspor Başkanı Nurullah Edemen ise uzun zamandır kulübün ekonomik sorunları olduğunu belirterek, duyarlı olan  herkesin destek vermesi gerektiği çağrısında bulundu.

Edemen,  “Bu sezon da biz çalışmalarımızı yaptık, fakat geçmiş dönemden kalma sporcu alacakları ile ilgili bir transfer yasağımız çıktı. TFF üzerinden ödememiz gerekiyor futbolculara. Bunu ödeyemezsek yarın lisanları çıkaramayacağız. Biz yöneticiler olarak bugüne kadar bir şeyler yapmaya çalıştık, ortaya koymaya çalıştık. Fakat sadece bizim ortaya koyduklarımızla olmuyor. Amedspor eğer gerçekten bu halkın takımıysa  bir şekilde hep beraber destek olmamız gerekiyor. Takımın normalde cumartesi günü buradan hareket etmesi lazım ama hala onun programını bile yapamadık. Çünkü hangi sporcuların olup olmayacağını bilmiyoruz” dedi.

KAYYIM GELDİĞİNDEN BERİ TAKIMA DESTEK YOK

Edemen, birçok kentte  spor kulüplerinin sıkıntılarının belediyeler tarafından giderildiğini fakat Amedspor’a bu konuda kayyım tarafından yasada bulunmasına rağmen hiçbir destek verilmediğini ifade ederek, “Kayyımla geçmişte bir görüşmemiz oldu ama bizden farklı talepleri olmuştu. Biz isim değiştirme anlamında bu olaya doğru bakmadığımızı çok net ortaya koymuştuk. Bugün de hala aynı süreçteyiz. Kayyım eğer bu kentin belediyeciliğini yaptığını iddia ediyorsa destek vermek zorundadır. Halkın takımıdır, burası da halkın belediyesidir” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TMO’nun tutumuna tepki: Üreticiyi beklentiye sokarak oyalıyorlar

SONRAKİ HABER

CHP tasarrufu Saray’ın yapmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...