30 Ağustos 2018 10:38

Başköylüler JES şirketine yine geçit vermedi

Tire'de Başkökylüler halkının Jeotermal Enerji Santraline karşı başlattıkları direniş sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Özer AKDEMİR

Tire Başköylüler köyün yakınlarında incir ve zeytin bahçelerinin dibine yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santraline (JES) karşı direnmeye devam ediyorlar. Köylüler dün de Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile gelen şirketin genel müdürünü köylerine sokmadılar. 

KÖYLÜLERDEN ŞİRKETE ABLUKA

Dün Pozitif Enerji Ltd.Şti.'nin aracıyla JES yapılmak istenen yere gelen Tire Tarım il Müdürlüğü'nden iki görevli ve beraberindeki şirket Genel Müdürü Özgür Konuşlu yüzlerce köylü tarafından ablukaya alındı. Dün (Çarşamba) saat 14 gibi başlayan ve yaklaşık üç saat süren olaylarda köylü kadınlar tarafından ablukaya alınan şirketin genel müdürü kendisini "şirket şoförü" olarak tanıttı. Köylü kadınlar şirket sorumlusunun gelip kendileriyle görüşünceye kadar gelenleri bırakmayacaklarını söylediler.

KADINLAR GELENLERİ ÜÇ SAAT BIRAKMADI

İlçe jandarma komutanının araya girmesi ve şirketin kurucu ortağı Cihan Çanakçı'nın 31 Ağustos Cuma günü köye gelip, köylülerin bizzat hazırlayacağı bir tutanağa imza atmaya söz vermesi üzerine alı konulan kişiler serbest bırakılırken, olay yerindeki yüzlerce köylü de sessizce dağıldı. Şirket müdürü ve Tarım İl müdürlüğü görevlileri köylülerin engellemesi karşısında keşif yapmadan tesisin kurulması düşünülen alandan elleri boş ayrıldılar.

ÖNCEKİ HABER

Güney Afrika’da yabancı esnafın dükkanları yağmalandı

SONRAKİ HABER

TİHV-İHD: Hükümet failleri korumaya devam edeceğini ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...