30 Ağustos 2018 05:53

Fırat Yaman anısına futbol turnuvası düzenleniyor

HDP Diyarbakır Gençlik Meclisi, yaşamını yitiren HDP eski MYK Gençlik Meclisi Üyesi Fırat Yaman’ın anısına futbol turnuvası düzenliyor.  

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Gençlik Meclisi, yaşamını yitiren HDP eski Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Gençlik Meclisi üyesi Fırat Yaman adına futbol turnuvası düzenliyor. 10 Eylül’de başlayacak turnuva için başvurular sürüyor. Turnuvaya katılmak isteyenler, HDP Diyarbakır il binasındaki Gençlik Meclisi’ne başvuru yapabiliyor. Şu ana kadar birçok başvurunun yapıldığı turnuvada, onlarca takımın yarışması bekleniyor.

'KARANLIĞA İTİLİYORLAR’

Turnuvaya ilişkin konuşan HDP Diyarbakır Gençlik Meclisi üyesi Sedat Eren (23), turnuvayla hem Yaman’ı yaşatmak hem de gençleri fuhuştan, hırsızlıktan ve uyuşturucudan uzak tutmayı amaçladıklarını ifade etti. Son zamanlarda gençlerin karanlığa itildiğini belirten Eren, “Sokaklarda fuhuş, uyuşturucu ve hırsızlıkta çok büyük artış var. Daha önce bu durum minimalize edilmişti. Gençler karanlığa itiliyor ve bizler de bu karanlığa engel olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘GENÇLERİ AKTİVİTELERE YÖNLENDİRMEK İSTİYORUZ’

Gençler ile diyalogu daha da fazla geliştirmek istediklerini kaydeden Eren, gençleri bu karanlık dehlizden çıkarıp, sanata, edebiyata ve kültürel aktivitelere yönlendirmek istediklerini ifade etti. Gençlere çağrıda bulunan Eren, “Zamanınızı, sokaklarda ve kahvelerde öldürmeyin. Yapılacak aktivitelerde daha fazla yer alın. Gençlerin turnuvaya yoğun bir katılımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

FIRAT YAMAN KİMDİR?

Fırat Yaman, HDP MYK Üyesi iken Temmuz 2016 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinden Kuzey Suriye’nin Kobanê kentine geçerken açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı

SONRAKİ HABER

TEM'de trafik kazası: 2 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...