30 Ağustos 2018 05:06

Joachim Löw: Mesut son 20-30 yılın en iyi Alman futbolcularından biri

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, milli takımı bırakan Mesut Özil'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: Steindy/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 2.5)

Paylaş

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, ırkçı ve ayrımcı saldırılar sebebiyle milli takımı bırakan Mesut Özil'in son 20-30 yıl içinde yetişen en iyi Alman futbolcularından biri olduğunu söyledi.

Löw, Münih'te düzenlenen basın toplantısında, Mesut Özil’in ilk milli maçına 2009 yılında çıktığını ve birlikte çok şey yaşadıklarını belirterek, "Dünya şampiyonu olduk. Elbette bu kalıcıdır." dedi.

Türkiye asıllı futbolcunun oyunu etkileyecek çok iyi tekniğe ve oyun zekasına sahip olduğunu vurgulayan Löw, "Bana göre, Mesut Özil son 20-30 yıl içinde, en iyi Alman futbolcularından biriydi." değerlendirmesinde bulundu.

Mesut Özil'in milli takımdan ayrılma sürecinde kendisini aramadığını aktaran Alman teknik adam, açıklama yaptığı gün Özil'in menajerinin kendisini aradığını ve bilgi verdiğini açıkladı.

Futbolcuların milli takımdan ayrıldığında ya da sorunları olduğunda kendisini aradığını ifade eden Löw,  Mesut Özil'in başka bir yola gitmeye karar verdiğini kaydetti.

Mesut Özil ile gelecekte mutlaka görüşme fırsatı bulacağını belirten Löw, "Beni aramasını ve attığı adım konusunda bilgilendirmesini dilerdim." ifadesini kullandı.

Löw, Mesut Özil'in Almanya Futbol Federasyonu'yla ilgili (DFB) ırkçılık iddialarını ise reddetti.

Basın toplantısına katılan Almanya Milli Takımı Menajeri Oliver Bierhoff da, çok güzel yıllar geçirdiği Mesut Özil'in "mükemmel bir futbolcu" olduğunu söyledi.

Milli takımdan bu şekilde ayrılmasının Mesut Özil dahil herkese "acı verdiğini" belirten Bierhoff, bir milli oyuncunun ırkçı hakaretlerin hedefi olmaması gerektiğini ifade etti.

Bierhoff da Löw gibi DFB'deki ırkçılık suçlamalarını reddetti.

İLKAY GÜNDOĞAN KADRODA

Öte yandan Joachim Löw, Almanya'nın 6 Eylül'de Fransa ve 9 Eylül'de Peru ile oynayacağı karşılamaların aday kadrosunu açıkladı.

Löw, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'de forma giyen Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan'ı kadroya çağırırken, İtalyan temsilcisi Juventus'ta oynayan Sami Khedira'ya ise kadroda yer vermedi.

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'na götürdüğü 17 futbolcuyu aday kadroya alan Löw, Paris Saint-Germain'den Thilo Kehrer, Hoffenheim'dan Nico Schulz ve Bayer Leverkusen'den Kai Havertz'i ilk kez milli takıma çağırdı.

Löw ayrıca Dünya Kupası aday kadrosundan son anda çıkardığı Leroy Sane, Nils Petersen ve Jonathan Tah’ı da yeniden kadroya dahil etti.

Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosu şöyle:

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Savunma: Jerome Boateng, Mats Hummels, Niklas Süle, Joshua Kimmich (Bayern Münih), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Antonio Rüdiger (Chelsea), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Jonas Hector (Köln), Thilo Kehrer (Paris Saint-Germain), Nico Schulz (Hoffenheim)

Orta saha: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), İlkay Gündoğan (Manchester City), Toni Kroos (Real Madrid), Leroy Sane (Manchester City), Thomas Müller, Leon Goretzka (Bayern Münih), Kai Havertz (Bayer Leverkusen)

Forvet: Timo Werner (Leipzig), Nils Petersen (Freiburg), Marco Reus (Borussia Dortmund).

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra bırakacaktım, Muharrem İnce güven vermedi

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığı: Selahattin Demirtaş propaganda çalışması yürütmüştür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...