29 Ağustos 2018 20:52

İsveç’te 4 çocuk bir Romanı öldürmekle suçlanıyor

İsveç’te 15 yaşlarında 4 çocuk, bir parkta yaşamını sürdüren 50 yaşlarındaki bir Romanı darbederek ölümüne yol açmakla suçlanıyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Romanya’dan İsveç’e çalışmak için gelen bir Roman 8 Ağustos sabahı Huskvarna kentinde yaşamını sürdürdüğü parkta ölü bulundu. Otopsi raporu söz konusu kişinin aldığı darbelerden dolayı yaşamını yitirdiğini gösterince polis, soruşturma başlattı.

Adamın şiddete uğradığını gösteren filmlerin sosyal medya hesaplarında yayımlandığı bilgisine ulaşan polis, 15 yaşlarındaki 4 çocuğu gözaltına aldı. Çocuklardan ikisi cinayet işlemekle suçlanıyor.

Savcı Klas Lorefors, ellerinde olayı görüntüyen filmler olduğunu ancak sosyal medyada yayımlanan daha farklı görüntüler olabileceğini belirterek kamuoyundan yardım istedi.

Bir yardım kurumuda çalışan ve adamı tanıyan Mikael Good, Expressen gazetesine “Ölüm haberini aldığımda şaşkınlıktan donup kaldım. Çocukların bir insanı öldürmesi  tamamiyle saçma” dedi.

Dil güçlüğünden dolayı öldürülen Romanla bir kez tercüman aracılığıyla konuştuğunu söyleyen Good, adam hakkında şu bilgileri verdi.

“Romanya’dan 4 yıl önce buraya geldiğini söyledi. Boşanmıştı ve iki çocuğu vardı. Ülkesinde bir matbaada  çalışıyordu. Ama matbaa taşınınca issiz kaldı. İş bulmak için İsveç’e geldi. Ama iş bulmada zorlandı, geçici işler bulabildi.”

Polis, yaşamın yitiren Romanın Huskvarna’daki parkta yaşadığını ve yaşamını büyük ölcüde dilenerek sürdürmeye çalıştığı bilgisini verdi. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Fonların yağmalanmasına izin vermeyelim

SONRAKİ HABER

Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...