29 Ağustos 2018 15:34

İran Dışişleri Bakanı Zarif’ten sürpriz Erdoğan ziyareti

Erdoğan ile Zarif görüşmesinin gündem maddelerinden biri de Suriye oldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif görüştü. kabul etti.

AKP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık bir saat sürdü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: GÜNDEMDE SURİYE VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da görüşmeye katılmak üzere geldiği AKP'de soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine, “Bizde haberler her zaman iyidir. Görüşmelerden ne beklenir, netice beklenir. Konuşacağız. İkili konular var. Suriye var” yanıtını verdi. ABD yaptırımlarının gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna da Çavuşoğlu, “Onlar gündeme getirir herhalde. Bilmiyorum” değerlendirmesini yaptı.

LAVROV: TÜRKİYE İLE İDLİB’İ GÖRÜŞÜYORUZ

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenecek olası operasyon hakkında istişarelerde bulunduğunu söyledi.

Moskova’da konuşan Lavrov, “Normal silahlı muhaliflerin El Nusra militanlarından ayrılması, eş zamanlı olarak bu militanlara karşı operasyon hazırlanması ve sivillere yönelik risklerin en aza indirgenmesi gerektiği konusunda Moskova ve Ankara ortak görüşe sahip” dedi. Lavrov, siyasi uzlaşının pratiğe nasıl taşınacağının ise sahadaki duruma hakim olan Rus ve Türk orduları tarafından ele alındığını belirtti.

Lavrov, Batılı ülkelerin İdlib’de terörle mücadele düzenlenmesi önünde engel çıkarmayacağını umduklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekonomik güven endeksi yüzde 9 düşüşle 83.9’a geriledi

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de meydana gelen 3 iş cinayeti Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...