29 Ağustos 2018 14:15

RTEÜ rektöründen kampüse giriş yasağı

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü aralarında şehrin ünlü simalarının da bulunduğu bir liste hazırladı, giriş yasağı getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü aralarında iş adamı, devlet memuru, imam, kurum müdürü, araştırmacı yazarlarında bulunduğu onlarca isme üniversite kampüsüne giriş yasağı getirdi. Üniversite panosunda asılan yasaklılar listesi tartışmalara neden oldu.

RTEÜ panosunda asılan yasaklılar listesinde ilginç detaylar göze çarpıyor. Listede bazı isimler ile ilgili “aşağıda isimleri yazılı kişiler araçla veya yaya olarak kesinlikle kampüs alanına girişine izin verilmeyecek” deniyor.

Listede yasaklıların kategorileri belirlenirken bir başka gerekçe ise şu şekilde açıklanıyor; “Araçla veya yaya geldiğinde geldiği kişiden teyit almadan kampüs içerisine alınmayacak” bazı isimlerle ilgili ise “yalnızca Adnan hoca ile görüşebilecek”  bir çalışanla ilgili ise “ancak eski eşi kendisinden izin alınmak kaydıyla görüşebilecek”

İMAM KOYUNCU DAVA EDECEĞİM

Yasak listesinde birinci sırada yer alan ve uzun yıllardan beri çeşitli yerlerde cami imamlığı yapan ve Rize’de entelektüel imam olarak tanınan Recep Koyuncu yasaklar listesinin yasal olmadığını yapılanlarla kendilerine hakaret edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi. “Üniversiteler özgürlüklerin olduğu akademik çalışmaların özgürce yapıldığı yerlerdir. ifade eden Yasakçı bir anlayışla üniversite olmaz tam aksı özgürlüklerle üniversite kariyer kazanır bu zihniyetle hiçbir yere varılamaz. RTEÜ Rektörlüğü aldığı bu anlamsız karardan bir an önce vazgeçmelidir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yolbulan’da sendikadan istifa baskısı ses kayıtlarına yansıdı

SONRAKİ HABER

Ömer Çelik'ten Cumartesi Anneleri açıklaması: O alan kullanılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...