06 Nisan 2011 15:24

Sağlık emekçileri 19-20 Nisan’da Grev’de

Çok Ses, Tek Yürek” olup 13 Mart’ta Ankara’da seslerini yükselten sağlık emekçileri bu kez “Çok Ses, Tek Ses, Çok Yürek, Bu Bilek Bükülmeyecek!” sloganıyla 19-20 Nisan’da greve çıkıp, alanları dolduracak.Grev kararı dün TTB’de basın toplantısı ile duyuruldu. TTB Merkez Konse

Sağlık emekçileri 19-20 Nisan’da Grev’de
Paylaş

Grev kararı dün TTB’de basın toplantısı ile duyuruldu. TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, Türk Diş Hekimleri Birliği’nden Tarık İşman ve Süha Alpay, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Dev Sağlık İş’den Serpil Şahin ve Türk Hemşireler Birliği’nden Yard. Doç. Gülten Koç’un katıldığı toplantıda, 10 sağlık örgütü adına ortak açıklamayı Eriş Bilaloğlu yaptı.

‘19-20 NİSAN’DA ÇALIŞMAYACAĞIZ’

13 Mart’ta yaptıkları mitingin “bir başlangıç ve moral günü” olduğunu belirten Bilaloğlu, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

“Sağlık çalışanlarına çağrımızdır, halkımıza duyurumuzdur: 19-20 Nisan’da çalışmayacağız” diyen Bilaloğlu, “Hastalarımıza  –üzülerek söylüyoruz ki- bakmayacağız, sağlık hizmeti sunamayacağız” dedi. Bilaloğlu, zaten uzun bir süredir de gerçek anlamda sağlık hizmeti sunmak yerine, “sadece ve sadece hastalarına ‘bakmaya’ zorlanan koşullarda” olduklarını söyledi.

NEDEN GREV?

Çalışma koşullarının giderek kötüleştiğine dikkat çeken Bilaloğlu, grev gerekçelerini “güvencesiz çalışma biçimlerine zorlanmaları, yapılan yasa ve yönetmeliklerle belirsizlik ortamı yaratılması, yöneticilerin çalışanlara hürmetsiz davranarak halka hedef göstermesi, durumu daha da kötüleştirilecek yasa tasarılarının kapıda beklemesi, sağlık ortamının ticarileştirilip piyasalaştırılması” olarak açıkladı.

Bilaloğlu, “İnsanca yaşamak istediklerini, piyasaya düşürülmüş bir sağlık hizmetinin ‘oyuncusu’; düşük ücretle güvencesiz, uzun süre çalıştırılan bir ‘eleman’ değil, topluma adanmış mesleklerinin onurlu üyeleri olarak görevlerini gelecek kaygısı olmadan yapmak istediklerini” söyledi. Bilaloğlu, “Sağlığın bir hak olduğu kabulüyle, herkese sağlık, güvenli gelecek istiyoruz” dedi.

‘YÜREKLERİMİZİ KOYALIM’

Sağlıkçılar, sağlık örgütleri, tıp öğrencileri ve velileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini belirten Bilaloğlu, “19-20 Nisan’da kamu-özel bütün sağlık kuruluşlarına gelmeyerek, etkinliklere katılarak, sağlık hakkına, herkese güvenli gelecek talebine, kendileri için iş, gelir güvencesine sahip çıkmaya” çağırdı.

Tüm illerde sonradan belirlenecek merkezlerde, kimi en işlet cadde kimi sağlık kurumu bahçesi, sağlık müdürlüğü önünde buluşacaklarını belirten Bilaloğlu, “Sağlık haktır diyenlerin ‘müşteriye saygı’ değil, ‘insana değer verilsin’ diyenlerin biraraya gelerek, yüreklerini ortaya koymalarını” istediklerini ifade etti.

ACİLLER ÇALIŞACAK

Acil hizmetler için düzenlemeler yapacaklarını, tıpkı 9 günlük bayram tatillerinde nöbet hizmetinin sürdüğü gibi öyle ‘tatil/bayram’ yapacaklarını belirten Bilaloğlu, “Bu etkinliği baltalamak için bizi birbirimize düşürmeye çalışabilirler, örgütlerimize yönelik çeşitli ‘haberlere’ engellemelere uğrayabiliriz” uyarısı yaptı.  Bilaloğlu, bütün bunları aşan bir dayanışma ve birliktelik, sağduyu ile süreci başaracaklarına inancını dile getirdi.

'ÖNCE PARTİLERİNİ ÖZELLEŞTİRSİNLER’

SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun da  özelleştirme furyasına dikkat çekerek, seçime giderken özelleştirmeden yana partilerin önce kendi partilerini özelleştirmelerini, Hazine yardımından vazgeçmelerini istedi. Bütün bunlar, çıkarılan yasalar yetmezmiş gibi iktidarın  şimdi de sadece olağanüstü dönemlerde alınan yetkiyi, Kanun Hükmünde Kararname yetkisini almaya çalıştığını belirten Yorgun, sağlık emekçileri olarak kendilerinin de olağanüstü hal ilan ettiklerini ve 27 Şubat’ta Diyarbakır’da, 13 Mart ve 3 Nisan’da Ankara’da olduklarını, şimdi de 19-20 Mart’ta çalışmayarak, bu işe yüreklerini koyacaklarını söyledi.

 “Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Yorgun, sağlık alanındaki bütün örgütlere, üyelerine, sağlık çalışanlarına bu eyleme katılma çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)


ELLERİMİZİ SIKI TUTARSAK BİRŞEY YAPAMAZLAR

Sağlık Bakanı'nın greve çıkacakları tehdit eden açıklamalarına da değinen Bilaloğlu, greve katıldıkları için kimseye bir şey yapılamayacağını söyledi. Bilaloğlu, "Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kazanımla sonuçlanan grevin öğrettiği gibi, büyük çoğunluğun katılımıyla, sağlık çalışanlarının birlikte, birbirlerine güvenerek, ellerini sımsıkı tutmaları halinde hiçbir şey yapılamayacağını" söyledi. "Birimize soruşturma açılırsa" hepsinin kendini ortaya koyması gerektiğini belirten Bilaloğlu, 13 Mart'a katıldığı için Kayseri Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Demirel'in görevden alınmasının haksız ve hukuksuz olduğunu söyledi. Bilaloğlu,"Biz bu işe yüreğimizi koyacağız. Basılmamış kitabın toplatıldığı bir ülkeye katkı sunacağımız kuşkusuz. Sizce binlerce yüreği toplatabilirler mi?" diye sordu.

ÖNCEKİ HABER

Bursa İşçi Kurultayı: "Bir başlangıç"

SONRAKİ HABER

Kürtlerin talepleri görmezden geliniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa